ROMA IMA PRILIKU DA SE POPNE U VRH TABELE: Redovna mušterija dolazi na ''Olimpiko''

V.M.

26. 11. 2023. u 08:50

U okviru 13. kola Serije A ''vučica'' iz Rima dočekuje Udineze (18:00).

РОМА ИМА ПРИЛИКУ ДА СЕ ПОПНЕ У ВРХ ТАБЕЛЕ: Редовна муштерија долази на Олимпико

Foto Profimedia

Nakon veoma slabog starta prvenstva i samo jednog trijumfa u uvodnih šest kola, Roma je okrenula priču u svoju korist i slavila na četiri od narednih šest susreta, pa se zbog toga popela na sedmo mesto, a ukoliko danas slavi doguraće čak do pete pozicije na tabeli.

Poslednji duel pred pauzu bio joj ''Derbi dela Kapitale'' u kojem je viđena velika borba i podela bodova bez golova.

Murinjo polako pronalazi dobitnu formulu, njegova ekipa izgleda sve bolje, a dobra vest za jednog od najboljeg trenera svih vremena je što će na raspolaganju ponovo imati kapitena Pelegrinija koji se oporavio od povrede i spreman je da se vrati na teren.

Kao što je uvek bio slučaj za vreme mandata portugalskog stručnjaka Roma ima igra sjajno pred svojim navijačima, slavila je na poslednjih pet mečeva na ''Olimpiku'' u svim takmičenjima i sa velikom dozom samopozdanja dočekuje Udineze koji je savladal devet puta na poslednjih deset međusobnih duela u prestonici.

Ovo će verovatno biti prvi put nakon dugo vremena da se na terenu u istom trenutku nađu Lukaku, Dibala i Pelegrini i navijači ''đalorosa'' se nadaju da će ih upravo taj trio vratiti u Ligu šampiona iz koje izostaju već četvrtu godinu zaredom.

Što se tiče Udinezea, on je nakon veoma lošeg starta zamenio trenera i šok terapija je odradila svoje. Gabrijele Ćofi je uspeo da probudi ekipu koja je od njegovog dolaska osvojila četiri boda na dva susreta.

''Zebre'' su prvo iznenadile Milan na ''San siru'' (0:1), a zatim su podelile plen sa još jednom ekipom iz vrha tabele, Atalantom (1:1).

Srpski reprezentativac Lazar Samardžić je dobio zavidnu ulogu kod novog trenera, protiv ''boginje provincije'' je namestio gol i očigledno je mu mladi stučnjak dosta veruje.

Vredi istaći da se Udineze ove sezone pretplatio ove sezone jer ih je već odigrao osam od starta prvenstva, ubedljivo najviše od svih ekipa u Seriji A.

Gosti se trenutno nalaze u seriji od šest ligaških utakmica bez poraza (pobeda i pet nerešenih), ali mi verujemo da je tom pozitivnom nizu došao kraj.

Ovu i sve druge analize mečeva i najnovije vesti vezane za sport i klađenje možete pročitati i na našoj novoj aplikaciji za Android i iOS 

NAŠ TIP: 1 (kvota 1,69)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUDO U BEOGRADU: Ruska himna prestala da se intonira tokom dodele zlata, a onda se desilo - ovo (VIDEO)

ČUDO U BEOGRADU: Ruska himna "prestala" da se intonira tokom dodele zlata, a onda se desilo - ovo (VIDEO)

Rusija ovih dana sa ponosom ističe da na Evropskom prvenstvu u boksu čiji je domaćin Srbija njeni takmičari mogu da nastupaju uz sva državna znamenja, a i pod imenom zemlje iz koje su, kao i da se himna Ruske Federacije intonira kada neko od Rusa dođe do zlatne medalje. Međutim, baš sa tom himnom desio se jedan neočekivani problem. A onda je usledila vrlo emotivna scena...

28. 04. 2024. u 19:44

Komentari (0)

ČUDO U BEOGRADU: Ruska himna prestala da se intonira tokom dodele zlata, a onda se desilo - ovo (VIDEO)