AVGANISTAN PAKUJE KOFERE: Iran je preveliki zalogaj za "lavove sa Horasana"

O. M.

13. 06. 2023. u 12:42 >> 12:42

IRAN i Avganistan sastaju se u drugom kolu grupe B Kupa Centralne Azije u fudbalu.

АВГАНИСТАН ПАКУЈЕ КОФЕРЕ: Иран је превелики залогај за лавове са Хорасана

Foto: Tanjug

"Gepardi" su veliki favoriti ne samo u ovom meču, nego i za osvajanje grupe u kojoj se još nalazi i jedan od domaćina Kirgistan, ali i inauguralnog šampionata Centralne Azije. 

Izabranici Amira Galenoja, koji je posle ispadanja sa Mundijala zamenio Portugalca Karlosa Keiroša, nalaze se na 24. mestu FIFA rang-liste, daleko ispred najbliže selekcije iz Centralne Azije, drugog kodomaćina Uzbekistana koji je na 74. poziciji. 

Na ovom šampionatu učestvuje po pozivu i Oman koji je 73, dok je Rusija koja je trebala da bude drugi gost odustala, a Tajland je odbio da bude zamena "zbornaji".

Zvezda Bajera iz Leverkuzena Sardar Azmun je glavni igrač sa 41 golom u 68 utakmica, a tu je i Mehdi Taremi iz Porta. Kapiten Ehsan Hajsafi će se posle ove utakmice izjednačiti po broju nastupa na trećem mestu večite liste sa legendarnim "azijskim Maradonom" Ali Karimijem (127 nastupa).

Avganistan je poražen u prvom kolu grupe B od Kirgistana sa 1:0, zahvaljujući folu Ernista Batirkanova u 97. minutu, što znači da bi poraz u ovoj utakmici značio kraj za "lavove sa Horasana".

Iran i Avganistan odigrali su samo dve utakmice u istoriji. Zanimljivo je da je prva od njih bila istovremeno internacionalni debi za obe reprezentacije. Bilo je to 1941. kada su podelili bodove u meču bez golova. U jedinom drugom meču, Iran je, osam godina kasnije, pobedio sa 4:0.

Ovu i sve druge analize mečeva i najnovije vesti vezane za sport i klađenje možete pročitati i na našoj novoj aplikaciji za Android i iOS 

NAŠ PREDLOG: 1&2-4 (kvota 1,73) 

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ĐOKOVIĆ MU NIJE PRVI NA LISTI: Evo šta je Andrej Rubljov rekao nakon što je izbacio Alkaraza u Madridu

ĐOKOVIĆ MU NIJE PRVI NA LISTI: Evo šta je Andrej Rubljov rekao nakon što je izbacio Alkaraza u Madridu

Andrej Rubljov uopšte nije naivan teniser. Oni koji su ga posmatrali samo u prethodnih šest sedmica, kada nije imao nijednu pobedu do dolaska u Madrid, verovatno bi pomislili drugačije, ali je on upravo u prestonici Španije nokautirao i najboljeg Španca koji trenutno igra tenis - trećeplasiranog na ATP listi, dvostrukog uzastopnog šampiona madridskog mastersa, Karlosa Alkaraza. A onda je momak na koga je Rusija ponosna izjavio nešto zanimljivo.

01. 05. 2024. u 21:36

Komentari (0)

UČINIĆEMO SVE DA SE KAO ZEMLJA UZDIGNEMO POSLE OVOG UŽASA Vučić položio cveće u školi Vladislav Ribnikar (FOTO)