POTPISAN MEMORANDUM U ZVEČANU: Finansijska podrška za rekonstrukciju vatrogasne hale

D.Z.

20. 05. 2021. u 19:54

MINISTAR za zajednice i povratak Goran Rakić i gradonačelnik Opštine Zvečan Vučina Janković potpisali su danas Memorandum o finansijskoj podršci za rekonstrukciju hale za potrebe vatrogasne jedinice.

ПОТПИСАН МЕМОРАНДУМ У ЗВЕЧАНУ: Финансијска подршка за реконструкцију ватрогасне хале

Foto: D.Z.

Rekonstrukcija objekta za vatrogasnu stanicu, osim sredstvima Ministarstva za zajednice i povratak, finansiraće se i od sredstava Opštine Zvečan, kao i iz programa Ujedinjenih nacija za naselja (UN Habitat) i Švedske agencije za razvojnu saradnju (SIDA).

Po potpisivanju Memoranduma zvaničnici su se saglasili da je ovo jako značajan projekat za opštinu Zvečan. Na novu vatrogasnu zgradu se dugo čekalo i današnje potpisivanje Memoranduma je početak realizacije ovog ali i najava drugih investicija u ovoj opštini.

Ministar za zajednice i povratak Goran Rakić, je nakon potpisivanja dokumenta kazao da ministarstvo prepoznaje potrebe lokalnih samouprava kada je u pitanju realizacija ovakvih i sličnih projekata i naglasio da će lokalne samouprave uvek imati njegovu podršku.Izražavajući zahvalnost svima koji su finansijski podržali  realizaciji projekta  Vučina Janković je rekao da nakon današnjeg potpisivanja Memoranduma, očekuje veoma brz početak i radova na terenu kako bi Zvečan imao novu vatrogasnu stanicu.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ZBOG OVOGA JE ĐOKOVIĆ OTPUSTIO IVANIŠEVIĆA? Da li je ovo kap koja je prelila čašu... (VIDEO)