VAKCINA SMANJUJE BROJ POZITIVNIH NA KOVID 19: U Kikindi i okolnim opštinama opada broj zaraženih koronom

R.Š.

20. 05. 2021. u 15:26

Zavod za javno zdravlje u Kikindi iz dana u dan registruje sve manji broj osoba zaraženih korona virusom.

ВАКЦИНА СМАЊУЈЕ БРОЈ ПОЗИТИВНИХ НА КОВИД 19: У Кикинди и околним општинама опада број заражених короном

Foto: R.Š.

Trenutno je aktivno 115 slučajeva, što je zančajno smanjenje u odnosu na situaciju početkom ovog meseca kada je bilo 506 obolelih. Ipak, još uvek nema uslova za ukidanje vanrednog stanja koje je u Kikindi uvedeno još krajem novembra protekle godine, kada je situacija bila alarmantna, jer je bilo čak 1.107 aktivnih slučajeva zaraze.

Tek kada broj aktivnih skučajeva korone padne ispod stotinu može se razmatrati ukidanje ove mere.

Broj pozitivnih na koronu opada i u ostalim opštinama Severnobanatskog okruga. Sada je u Kanjiži 64, u Senti 46, Čoki 40, Adi 36, a u Novom Kneževcu 15 slučajeva, saopštio je Zavod za javno zdravlje.

Na poboljšanje epidemijske situacije sbakako najviše utiče imunizacija, koja je u Kikindi počela 20. januara. Do sada je vakcinisano 20.127 osoba prvom i 16.055 drugom dozom vakcine. Prema podacima Zavoda za javno zdravlje, u Severnobanatskom okrugu prvu dozu vaccine protiv kovida 19 primilo je ukupno 40.380, a drugu 31.429 građana.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

TREBALE MU PARE ZA TIKET, PA UZEO ŽENINU KARTICU: Došla je sa posla umorna i odmah legla da spava, to mi je bila idealna šansa (VIDEO)