KORONA POSUSTAJE NA JUGU: Svega sedam novoobolelih u Pčinjskom okrugu

J. S.

20. 05. 2021. u 13:50

PREMA poslednjim podacima Gradskog štaba za vanredne situacije u Vranju od 218 uzoraka iz Pčinjskog okruga, 7 je pozitivnih na koronavirus.

КОРОНА ПОСУСТАЈЕ НА ЈУГУ: Свега седам новооболелих у Пчињском округу

Foto: J. S.

Od tog broja po 3 su iz Vranja i Vladičinog Hana i jedan iz Surdulice. U ostalim opštinama Pčinjskog okruga nije bilo novih zaražavanja koronavirusom.

U kovid ambulanti u Vranju tokom jučerašnjeg dana obavljeno je 87 pregleda, od čega je 31 broj prvih pregleda. Uzorkovana je krv kod 35 pacijenata i sačinjeno 28 RTG pluća.

Urađeno je 39 antigenskih i dva PCR testa, od kojih su dva pozitivna na koronavirus. Dijagnostikovana je bronhopneumonija kod četiri  pacijenta.

U kovid bolnici u Vranju trenutno su hospitalizovana 36 pacijenata. Od tog broja 30 je  pozitivno na koronavirus, a 27 ima bronhopneumoniju. Na kiseoniku su 22 pacijenta. Na bolničko lečenje u predhodna 24 sata primljeno je 6 pacijenata, otpušteno četiri, od kojih je jedan transportovan za Kruševac i jedan za Surdulicu. Trenutno je u kovid bolnici Vranje 40 slobodnih postelja.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!