EVAKUISANA ZGRADA SUDA U NOVOM SADU: Lažna dojava sa bosanskog broja

Lj. P.

19. 05. 2021. u 12:45

ZGRADA pravosudnih organa u Novom Sadu, danas je bila evakuisana zbog dojave o postavljenoj eksplozivnih naprava, za koju je kontradiverzionim pregledom pripadnika MUP utvrđeno da je bila lažna.

ЕВАКУИСАНА ЗГРАДА СУДА У НОВОМ САДУ: Лажна дојава са босанског броја

Foto: Lj. P.

Zasada nepoznati muškarac je u 10 sati poozvao telefonsku centralu suda i rekao da je u zgradi postavljena eksplozivna naprava. Jelena Ostojin, portparol Višeg suda u Novom Sadu, za „Novosti“ je kazala da je nepoznati muškarac još rekao da je o tome obavestio i policiju, a poziv je upućen sa bosanskog broja +387.

Posle pregleda zgrade, zaposlenima i strankama je dozvoljeno da se vrate u zgradu u Ulici Sutrejska u kojoj se nalaze Apelacioni, Viši, Osnovni i Privredni sud, kao i Apelaciono, Više i Osnovno javno tužilaštvo.

Prethodnih meseci, novosadska palata pravde je nekoliko puta bila na meti anonimnih dojava o postavljeniim eksplozivnim napravama, a 22. januara je muški glas preko telefona saopštio da se u toaletu na prvom spratu nalazi eksplozivna naprava i dodao da će ponovo zvati i reći gde je stavio drugu eksplozivnu napravu.

Tada je iza toaletne šolje pronađen beli koverat u kojem se nalazila baterija obmotana plastelinom veličine pesnice. Nadležno tužilaštvo je ovo delo kvalifikovalo kao izazivanje panike i nereda.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ŠOKANTNE PROMENE: Zaboravite tenis kakav ste znali, biće dibidus drugačiji! Evo kako će se ubuduće odvijati