KORONA U PIROTSKOM OKRUGU: Preminule još 3 osobe, 13 zaraženih

V. Ć.

19. 05. 2021. u 01:09

ZZJZ u Pirotu, danas je registrovao još 13 novozaraženih osoba u okrugu, a na testrianje je poslao 21 sumnjiv uzorak.

КОРОНА У ПИРОТСКОМ ОКРУГУ: Преминуле још 3 особе, 13 заражених

Foto: EPA

Od početka imunizacije u Pirotu, Dimitrovgradu, Beloj Palanci i Babušnici, kompletno je vakcinisano 20.745 osoba, a dato je 48.126 doza vakcine.

Nažalost, prema poslednjim podacima od posledica kovida 19 preminule su tri osobe u pirotskoj Opštoj bolnici, što znači da je od početka epidemije preminulo 239 građana sa područja celog okruga. Na lečenju u kovid jedinici pirotske OB trenutno je 20 pacijenta, među koima i jedan iz Knjaževca.

Kako saopštava Centar za kontrolu i prevenciju bolesti pri pirotskom ZZJZ, u kovid ambulanti obavljeno je 153 pregleda, od kojih je 50 prvih i 103 kontrolna.Sve osobe kod kojih je potvrđen kovid, u zavisnosti od kliničke slike su u izolaciji. Mera kućne izolacije naložena je za 32, a ukinuta za 18 građana.

Epidemiološka situacija na području okruga je nesigurna. Raste procenat pozitivnih testova i on trenutno iznosi 26 odsto. Neophodno je se doslednim sprovođenjem mera protiv kovida 19 i vakcinacijom ,epidemiološka situacija drži pod kontrolom-poručuju i apeluju iz pirotskog ZZJZ.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

I MI KREĆEMO PUT GRČKE Prvo oglašavanje Nikoline žene: Deca znaju sve, moramo biti hrabri