AMBASADORKA RUMUNIJE POSETILA NOVI SAD: Prestonice kulture jačaju saradnju

Z. GRUMIĆ

18. 05. 2021. u 16:57

GRADONAČELNIK Novog Sada Miloš Vučević i ambasadorka Rumunije u našoj zemlji Silvija Davidoju razgovarali su danas u novosadskoj Gradskoj kući o dosadašnjoj uspešnoj saradnji i budućim zajedničkim aktivnostima, posebno naglašavajući pobratimske odnose Novog Sada i Temišvara.

АМБАСАДОРКА РУМУНИЈЕ ПОСЕТИЛА НОВИ САД: Престонице културе јачају сарадњу

Foto: Pres služba Novi Sad

Na sastanku je istaknuto da dve prestonice kulture imaju mnogo toga zajedničkog, što je i potvrđeno prilikom ostvarivanja zajedničkih projekata u sportu, kulturi i obrazovanju.

- Kulturna razmena je ocenjena kao idealan način da se, u okviru najznačajnijeg evropskog projekta u kulturi, promoviše regija i sve specifičnosti koje je izdvajaju i čine veoma zanimljivom kulturološki, ali i turistički i ekonomski – navedeno je u saopštenju.

Foto: Pres služba Novi Sad

 

Gradonačelnik Vučević je izrazio uverenje da će Novi Sad i Temišvar doprineti još boljim bilateralnim odnosima dve zemlje, koji su tradicionalno dobri. On je istakao da multinacionalne sredine imaju posebno poštovanje prema različitosti i zajedničko im je što neguju raznorodnu kulturnu baštinu, te da ih to čini stvarnim promoterima evropskih vrednosti.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ŠOKANTNE PROMENE: Zaboravite tenis kakav ste znali, biće dibidus drugačiji! Evo kako će se ubuduće odvijati