REVAKCINACIJA U SEOSKIM AMBULANTAMA U PARAĆINU: Ostala još Trešnjevica, a mnogi meštani su iskoristili priliku da prime prvu dozu

Z.R.

15. 05. 2021. u 19:47

ZA REVAKCINACIJU stanovništva sela u paraćinskoj opštini ostalo je još 76 vakcina da se daju u ambulanti u selu Trešnjevica, uz mogućnost da tada prvu dozu vakcine prime i ostali građani koji su zainteresovani.

РЕВАКЦИНАЦИЈА У СЕОСКИМ АМБУЛАНТАМА У ПАРАЋИНУ: Остала још Трешњевица, а многи мештани су искористили прилику да приме прву дозу

Foto: Z.R.

Prema rečima dr Ivane Marjanović, koordinatorke za vakcinaciju i načelnice opšte medicine Doma zdravlja, najpre je u periodu od 12. do 21. aprila u seoskim ambulantama dato 496 prvih doza kineske vakcine „sinofarm“.

- Reč je o ambulantama u Popovcu, Stubici, Donjem Vidovu, Drenovcu, Raševici, Plani, Donjoj Mutnici i Busilovcu, a nešto kasnije dato je 76 doza prve vakcine „sinofarm“ i u Trešnjevici. Od trećeg maja počela je revakcinacija po istom rasporedu i ravakcinisano je preko 470 osoba, a iskoristili smo priliku i nove prve doze primilo je preko 200 zainteresovanih ljudi – rekla je dr Marjanović.

Odziv za vakcinaciju je odličan, a kako se imunizacija nastavlja i u gradu u hali sportova, koordinatorka za vakcinaciju pozvala je sve punoletne sugrađane da se vakcinišu, da sačuvaju tako svoje zdravlje i da doprinesu stvaranju kolektivnog imuniteta.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

I MI KREĆEMO PUT GRČKE Prvo oglašavanje Nikoline žene: Deca znaju sve, moramo biti hrabri