OD POKRAJINE SREĐEN TEREN, OD OPORTUNITETA HODNIK: OŠ "10.oktobar" iz Subotice dobila sredstva za projekte

J.L.

13. 05. 2021. u 17:20

ZAHVALjUJUĆI agilnosti rukovodstva koje je uspešno apliciralo za projekte u OŠ „10.oktobar“ u Suboticu stigla su sredstva za uređenje školskog terena i hodnika škole, koja ove godine obeležava šest decenija rada.

ОД ПОКРАЈИНЕ СРЕЂЕН ТЕРЕН, ОД ОПОРТУНИТЕТА ХОДНИК: ОШ 10.октобар из Суботице добила средства за пројекте

Foto: J.L.

Kako je objasnio Balint Pastor, narodni poslanik i predsednik Skupštine grada, škola je uspešno realizovala tri projekta. Sanacija sportskog terena uradiće se sredstvima od 2.4 miliona dinara dobijenih putem konkursa kod Pokrajinskog sekretarijata za sport i omladinu, dok će Ministarstvo pravde i Pokrajinski sekretarijat za obrazovanje, upravu, propise i nacionalne manjine sa ukupno milion i po dinara finansirati oblaganje hodnika keramičkim pločicama, što će biti realizovano tokom letnjeg raspusta.

- Da bi se institucije razvijale potrebni su kvalitetni projekti i zato je važno da škole imaju sposobne direktore, ali i lobi da bi projekti dobili sredstva. Tačno je da se radi o javni sredstvima i poreskim dinarima, ali su oni mogli da se investiraju i u nekim drugim područjima širom Srbije – naglasio je Pastor. - Za Suboticu je bitno što imamo podršku republičkih i pokrajinskih organa, a Grad je pomogao prilikom izrade konkursne dokumentacije, tako da se radi o saradnji sva tri nivoa vlasti.

Sredstva za sređivanje unutrašnjosti škole dobijena su iz fonda u koji se sliva novac uplaćen po oportunitetu.

-Ministarstvo pravde pomaže značajne projekte u zdravstvu, socijalnoj zaštiti i obrazovanju i svake godine, od sredstava koji se skupljaju u krivičnom postupku na osnovu sporazuma između tužilaštva i počinilaca dela, finansiraju se različiti projekti. Ove godine smo imali na raspolaganju 500 miliona dinara i zadovoljan sam što su OŠ „10.oktobar“ i OŠ „Sveti Sava“ uspešno konkurisali za ova sredstva – istakao je Mihalj Njilaš, državni sekretar u Ministarstvu pravde.

U protekle četiri godine iz budžeta Pokrajinske vlade u OŠ „10.oktobar“ uloženo je oko deset miliona dinara, koja su korišćena za infrastrukturno poboljšanje i za programe i projekte. Sanacija sportskog terena najviše je obradovala 350 đaka ove škole koji će sada imati uslove za bezbednije časove fizičkog i boravak na odmoru.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

NIKOLA JOKIĆ GLEDA I NE VERUJE! Evo šta su 142 NBA igrača uradila zbog njega