DRUGI DAN BEZ PREMINULIH: Na teritoriji Kraljeva 12 novozaraženih

G. Ćirović

12. 05. 2021. u 15:46

OD ukupno 295 testiranih uzoraka nazofaringealnog brisa sa teritorije Kraljeva, 12 je pozitivno na kovid-19, saopštio je Gradski krizni štab prema podacima Zavoda za javno zdravlje.

ДРУГИ ДАН БЕЗ ПРЕМИНУЛИХ: На територији Краљева 12 новозаражених

Kraljevačka kovid bolnica / Foto G. Šljivić

Drugi dan za redom, dodaje se u saopštenju, nije bilo preminulih kovid pacijenata, tako da je broj Kraljevčana koji su izgubili bitku protiv ovog virusa i dalje 357.

Od izbijanja epidemije u Kraljevu je do sada zvanično potvrđeno 19.036 slučajeva infekcije, od kojih je 7.159 registrovano od 18. februara ove godine.

U Opštoj bolnici „Studenica“ hospitalizovano je 17 kovid pacijenata. Na Odeljenjima intenzivne i poluintenzivne nege zbrinuto je ukupno šestoro – po dvoje na respiratoru, neinvazivnoj ventilaciji i „haj flou“ režimu. Kako je saopšteno, tokom minulih 24 sata primljen je jedan novi kovid pacijent, dok je troje otpušteno sa bolničkog lečenja.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)

ŠOK: Rafael Nadal deklasiran u Barseloni