CEPIVO PRE ŠOPINGA: Novosađani od juče mogu na imunizaciju i u Tržni centar "Big"

J. S.

11. 05. 2021. u 06:21

U PRIZEMLjU Tržnog centra "Big" u Novom Sadu juče je otvoren vakcinalni punkt koji će raditi narednih dana od 10 do 20 sati.

ЦЕПИВО ПРЕ ШОПИНГА: Новосађани од јуче могу на имунизацију и у Тржни центар Биг

Foto Grad Novi Sad

Građanima su na raspolaganju vakcine "sinofarm" i "fajzer", a od danas moći će da se vakciniišu i cepivom "sputnjik V".

Direktor Doma zdravlja Novi Sad dr Veselin Bojat kazao je da se ova zdravstena ustanova sa svim svojim resursima uključila u proces imunizacije koji organizuje Grad.

- Tu smo da gde god treba dovedemo svoje ekipe i da svim građanima približimo proces vakcinacije. Pored toga što radimo na tri vakcinalna punkta, ove nedelje ponovo ćemo obići gotovo sva prigradska naselja i vršiti imunizaciju po mesnim zajednicama u gradu.

Do kraja nedelje očekujemo da krene i autobus kojim ćemo obilaziti različite lokacije na teritoriji Grada - istakao je dr Bojat.

DUG SEBI I SVOJIMA

GRADONAČELNIK Miloš Vučević apelovao je na Novosađane da se vakcinišu.

- Činimo i učinićemo sve da se što više građana vakciniše protiv virusa korona, kako bismo što pre izašli iz ovog pakla u kojem ostajemo bez voljenih, a u kojem je najveći teret na lekarima. Ako niste dosad primili vakcinu, sad je pravo vreme da se zaštitite. Ne oklevajte, dugujete sebi i svojim voljenima da budete zdravi - poručio je Vučević.

On je dodao da je situacija u Novom Sadu gde se prvom dozom dnevno vakciniše između 700 i 1.000 građana ohrabrujuća i da je smanjen broj pacijenata u respiratornom centru, te da Dom zdravlja "Novi Sad" prvi put posle 420 dana razmišlja o ukidanju noćne smene.

Foto Tanjug

Član Gradskog veća za zdravstvo dr Dragan Stajić podsetio je da je pre pet dana započet proces vakcinacije po tržnim centrima i pokazalo se da je to dobra odluka budući da se u TC "Promenada" dnevno vakciniše u proseku oko 400 Novosađana.

- Pozivam posetioce Tržnog centra "Big", ali i građane koji žive u okolini da dođu i da se vakcinišu, a mi ćemo nastaviti sa ovakvim inicijativama jer vidimo da daju rezultate i siguran sam da ćemo uskoro steći kolektivni imunitet - poručio je Stajić.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ZBOG OVOGA JE ĐOKOVIĆ OTPUSTIO IVANIŠEVIĆA? Da li je ovo kap koja je prelila čašu... (VIDEO)