KANCELARIJA ZA MLADE U NOVOM BEČEJU: Vanja Udovičić - Omladina će imati više prostora da se izražava i pokaže svoje ideje

LJ. P.

08. 05. 2021. u 13:33

POKRAJINSKI sekretar za sport i omladinu Dane Basta otvorio je, zajedno sa ministrom omladine i sporta Vanjom Udovičićem, novu prostoriju Kancelarije za mlade u opštini Bečej.

КАНЦЕЛАРИЈА ЗА МЛАДЕ У НОВОМ БЕЧЕЈУ: Вања Удовичић - Омладина ће имати више простора да се изражава и покаже своје идеје

FOTO: Pres služba pokrajinske vlade

Najstarija kancelarija za mlade u Srbiji, dobila je novi prostor u bečejskom pozorištu, gde će nastaviti sa dosadašnjom uspešnom realizacijom projekata, koji doprinose poboljšanju položaja mladih u Bečeju i okolnim mestima. 

Pokrajinski sekretar Dane Basta kazao je da je otvaranje nove prostorije Kancelarije za mlade, izuzetno lepa i važna stvar za Bečej i za sve mlade u toj opštini.

- Pokrajinski sekretarijat za sport i omladinu je prethodnih godina podržavao projekte mladih u ovoj opštini – rekao je Basta , dodajući da je Bečejska kancelarija za mlade  jedna od najaktivnijih na teritoriji AP Vojvodine, i da od njih očekuje da u narednom periodu budu još kreativniji i da konkurišu sa kvalitetnim projektima, a resorni sekretarijat će, kao i do sada, nastaviti sa podrškom.

Ministar Vanja Udovičić je istakao da je resorno ministarstvo u prethodnom periodu pomagalo rad mladih kroz omladinske organizacije, s ciljem da se njihov položaj poboljša i da im se omogući da budu kreativniji i da se samoizražavaju kroz različite projekte i programe.

- Drago mi je da jedna od najstarijih kancelarija za mlade u Srbiji danas otvara novu prostoriju za rad, gde će mladi imati više prostora da se izražavaju i da kvalitetnije i bolje pokažu svoje ideje - rekao je Udovičić izrazivši zadovoljstvo činjenicom da su mladi u Bečeji u prethodnom periodu pokazali da ne odustaju od svojih ideja.

Udovičić se zahvalio Pokrajinskom sekretarijatu za sport i omladinu i Opštini Bečej na izuzetnoj podršci omladinskoj politici. 

Predsednik Opštine Bečej Dragan Tošić kazao je da su pored nove prostorije Kancelarije za mlade u Bečeju, u prethodnom periodu otvorene kancelarije u Bačkom Petrovom Selu i Bačkom Gradištu, a da je u planu otvaranje kancelarije u Mileševu. 

On se zahvalio resornom Ministarstvu i Sekretarijatu na dosadašnjoj podršci i dodao da je bečejska Kancelarija za mlade jedna od najbolje opremljenih u Vojvodini. 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)