PREMINUO JEDAN PACIJENT, "CRVENA" ZONA LEČI 21: Epidemiološki presek za Rudničko-takovski kraj

M. B.

06. 05. 2021. u 14:03

U "CRVENOJ2 zoni Opšte bolnice u Gornjem Milanovcu, preminula je, nažalost, još jedna osoba, godišta 1935.

ПРЕМИНУО ЈЕДАН ПАЦИЈЕНТ, ЦРВЕНА ЗОНА ЛЕЧИ 21: Епидемиолошки пресек за Рудничко-таковски крај

Foto: M.B.

Prema poslednjem preseku, tokom minula 24 sata, u ta njena tri kovid odeljenja, trenutno se leči 21 pacijent.

- Na Grudnom odeljenju hospitalizovano je sedmoro, devet na Neurologiji i pet na Internom. Pozitivan test na korona virus ima 19, dvoje negativan. U poslednja 24 časa, na lečenje su primljene dve osobe, sa simptomima koji ukazuju na moguću infekciju tim virusom. Na kućno lečenje otpušteno je sedam pacijenata – izjavio je danas dr Predrag Šutić, v.d. direktora te bolnice.

Milanovački Dom zdravlja saopštio je do sada raspoložive podatke, po kojima (do juče, 5. maja) ovde ima još pet osoba, zaraženih korona virusom. Kako navodi dr Aleksandar Čivović, v.d. direktora ove ustanove, ukupan broj obolelih od kovida-19 u aktuelnom piku epidemije ovde je 3.231, od kojih je 1.474 izlečeno.

Epidemiju kovid-19 u Rudničko-takovskom kraju, izveštajno pratimo u dve etape. U prvoj, od njenog početka u martu prošle godine do smirivanja u maju, ukupno je obolelo 60 lica, od kojih su petoro preminuli, svi ostali su izlečeni. U drugoj, od polovine juna nadalje i u aktuelnom „piku“, prema zvaničnim podacima, zaraženo je ukupno 3.231 lica, uz nažalost 116 smrtnih žrtava.

Od početka imunizacije u ovom kraju, vakcinisano je ukupno 11.733 zainteresovanih, dok ih je revakcinisano 8.567.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)