MATEMATIKA STVARA UMETNOST: Onlajn panel namenjen učenicima

B.B.

29. 04. 2021. u 14:17

Povodom pokretanja besplatnog, interdisciplinarnog kursa "Algoritamska umetnost", zajedničkog projekta Fondacije "Petlja", Inicijative "Digitalna Srbija" i UNICEF-a u Srbiji, održan je onlajn panel "Matematika (koja) stvara umetnost".

МАТЕМАТИКА СТВАРА УМЕТНОСТ: Онлајн панел намењен ученицима

Digitalna Srbija i UNICEF

Stručnjaci iz različitih oblasti su diskutovali o odnosu između matematike, informatike i likovne kulture i tendencijama interdisciplinarnog obrazovanja - kako u budućnosti možemo da ih spojimo i na neke druge načine se upoznamo sa naučnim i umetničkim oblastima?

Sagovornici su se složili da je ovaj onlajn skup, primer kako je učenicima moguće kroz vrlo vidljive stvari približiti kopleksnost formula i algoritama, te ih time pripremiti za poslove u kojima će se od njih zahtevati poznavanje različitih oblasti i rad u multidisciplinarnim timovima.

Učesnici panela su bili Maja Ćirić, doktor teorije umetnosti i kustos, Nikola Damjanov, vizuelni umetnik video-igara iz gejming kompanije "Nordeus" i Milena Marić, profesorka matematike i programiranja i ko-autorka kursa "Algoritamska umetnost", a moderator Aleksandra Jovanić, doktor digitalne umetnosti i programer.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

SLAVIMO VELIKU SREDU: Šta ne sme da se radi i KO DANAS FARBA jaja