PREDAH ZA VASKRS: Trodnevna pauza na vakcinalnim punktovima u Kraljevu

G.Ć.

29. 04. 2021. u 11:15

OD početka masovne imunizacije stanovništva protiv kovida-19 krajem prošle godine, u Kraljevu je do sada ukupno obavljeno 58.600 vakcinacija. Od toga je prvu dozu jedne od četiri raspoloživih vakcina primilo 33.826 stanovnika grada na Ibru, dok je revakcinisano 24.774 građana.

ПРЕДАХ ЗА ВАСКРС: Тродневна пауза на вакциналним пунктовима у Краљеву

Foto:G.Šljivić

Po rečima direktorke kraljevačkog Doma zdravlja dr Mirjane Krčevinac, mala, trodnevna pauza na ovdašenjim vakcinalnim punktovima biće za vaskršnje praznike, odnosno od velikog petka 30. aprila, pa do 3. maja.

- Sve aktivnosti nastavljamo od ponedeljka 3. maja. Uz revakcinaciju, sprovodićemo i vakcinaciju građana prvom dozom – kaže dr Krčevinac. 

- Građanima kojima je revakcinacija zakazana za ove neradne dane, drugu dozu primiće u ponedeljak i utorak. Odnosno, oni koji su to trebali da učine u petak, revakcinisaće se u ponedeljak, a oni sa terminom za vikend u utorak.

Od 6. aprila kada je započela akcija imunizacije bez prethodno zakazanog termina u Kraljevu je 5.813 građana vakcinisano „sinofarmom“, 486 „fajzerom“ i 341 „sputnjik“ vakcinom.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!