FAJZEROVIM ILI SINOFARM CEPIVOM: Vakcinacija građana Severne Makedonije u Vranju

J.S.

28. 04. 2021. u 17:54

U SPORTSKOJ hali u Vranju danas je počela dvodnevna akcija vakcinacije građana Severne Makedonije u kojoj bi trebalo da bude imunizovano 507 građana susedne zemlje, što zajedno sa ranije vakcinisanim građanima iz ove zemlje ukupno iznosi više od 800 vakcinisanih osoba.

ФАЈЗЕРОВИМ ИЛИ СИНОФАРМ ЦЕПИВОМ: Вакцинација грађана Северне Македоније у Врању

Foto: J.S.

- Za nas u Zdravstvenom centru Vranje posao vakcinacije naših južnih suseda je zadovoljstvo, zato što obezbeđujemo život za sve ljude na našem jedinstvenom zajedničkom regionalnom prostoru Balkana kome svi pripadamo i u isto vreme čast, zato što je Ministarstvo zdravlja prepoznalo naše kvalitete, ukazalo nam poverenje i evo drugi put zaredom nam poverava masovnu imunizaciju građana Republike Severne Makedonije koja se na isti način realizuje pored Vranja u većim gradovima Republike Srbije - rekla direktorka Zdravstvenog centra Vranje, dr Ljiljana Antić.

Vakcinisanje građana Republike Severne Makedonije obavlja se Fajzerovom vakcinom i u slučaju kontraidikacija, prema uputstvima Ministarstva zdravlja, vakcinisaće se kineskom vakcinom Sinofarm.

Vakcinacija se realizuje po instrukcijama Minisatrstva zdravlja prema spiskovima koji su dostavljeni vranjskom Zdravstvenom centru.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
POSLEDNJI LOVAC NA NACISTE PROTIV REZOLUCIJE O SREBRENICI: Nije bilo genocida, ovo bi umanjilo značaj tog termina

POSLEDNjI LOVAC NA NACISTE PROTIV REZOLUCIJE O SREBRENICI: Nije bilo genocida, ovo bi umanjilo značaj tog termina

Poslednjih godina često se susrećemo sa raznim pokušajima ljudi koji su pogođeni istorijskim tragedijama, ili koji imaju nameru da vode kampanju za tobože „humanitarne“ ciljeve, da tvrde da je njihovo pitanje ekvivalentno holokaustu, ili da je u stvari slučaj genocida, piše direktor Centra "Simon Vizental" dr Efraim Zurof za Jerusalem post.

17. 04. 2024. u 17:57

Komentari (0)

POSLEDNJI LOVAC NA NACISTE PROTIV REZOLUCIJE O SREBRENICI: Nije bilo genocida, ovo bi umanjilo značaj tog termina