U „CRVENOJ“ ZONI BEZ PREMINULIH, PRIJEMA I OTPUSTA: Od početka epidemije ukupno zaraženo 3.198, preminulo 115

Milorad Bošnjak

26. 04. 2021. u 14:39

MOGU li tri podatka, iz tri kovid odeljenja „crvene“ zone Opšte bolnice u Gornjem Milanovcu, biti medicinski znak opadanja epidemije u njenoj širokoj nadležnoj zoni odgovornosti za pandemiju, od grada, dve varoši Rudnik i Pranjani, kojima gravitiraju po desetak okolnih sela? I svih ostalih, od ukupno 62 naselja Rudničko-takovskog kraja?

У „ЦРВЕНОЈ“ ЗОНИ БЕЗ ПРЕМИНУЛИХ, ПРИЈЕМА И ОТПУСТА: Од почетка епидемије укупно заражено 3.198,  преминуло 115

Foto: M.B.

Ta tri podatka su: prema preseku od jutros u osam sati, u toj zoni leče se 33 pacijenta, kao i juče. Tokom poslednjih 24 časa, nije bilo prijema novih pacijenata, sa simptomima koji ukazuju na moguću infekciju korona virusom. Ali, ni otpusta postojećih pacijenata, bez provere njihove epidemijske „slike“.

- Prema preseku od jutros u osam sati, na Grudnom odeljenju smešteno je 15, po devetoro na Neurologiji i Internom. Pozitivan test na korona virus ima njih 31, dvoje čeka rezultate testiranja – izjavio je danas dr Predrag Šutić, v.d. direktor te bolnice.

Po evidenciji milanovačkog Doma zdravlja, u periodu od 24.do 26. aprila, potvrđena su još 22 slučaja zaraze korona virusom. Ukupan broj zaraženih kovidom-19 u aktuelnom piku epidemije trenutno je 3.138, od kojih je 1.417 izlečeno.

Epidemiju kovid-19 u Rudničko-takovskom kraju, izveštajno pratimo u dve etape. U prvoj, od njenog početka u martu prošle godine do smirivanja u maju, ukupno je obolelo 60 lica, od kojih su petoro preminuli, svi ostali su izlečeni. U drugoj, od polovine juna nadalje i u aktuelnom „piku“, prema zvaničnim podacima, zaraženo je ukupno 3.138 lica, uz nažalost stotinu i deset smrtnih žrtava.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)