"SVEMIR JE JAČI OD VREMENA" Postala deo zbirke "Putevima lira"

J. S.

26. 04. 2021. u 08:51

MIHAELA Milenković , učenica četvrtog razreda Gimnazije " Bora Stanković" u Vranju, autor je priče " Svemir je jači od vremena" koja je zvanično postala deo zbirke " Putevima lira".

СВЕМИР ЈЕ ЈАЧИ ОД ВРЕМЕНА Постала део збирке Путевима лира

Foto: J. S.

Knjiga se objavlljuje u sklopu projekta "Drevni liri- zajednička baština" koji je finansijski podržao Fond za Zapadni Balkan (Wester Balkan Fund).

Realizatori su NVO Akademija društvenih nauka, Muzej grada Zenice, Opštinska biblioteka Slovo Lapovo i Kulturni centar Nikola Đurković iz Kotora.

Priče  je odabrao tročlani žiri  sačinjen od književnika  iz Crne Gore, Srbije i Bosne i Hercegovine. Prva promocija knjige je planirana u Zenici, nakon toga  Lapovo , pa slede Bijelo Polje i Kotor. Mihaela ističe posebnu zahvalnost duguje svojoj mentorki i  profesorki srpskog jezika Oliveri Đorđević , koja je i podstakla da učestvuje na ovom konkursu i podržala je u nameri da se oproba u sferi pisanja naučno fantastičnih priča.

Priča "Svemir je jači od vremena" je inače, Mihaeilino prvo napisano delo iz žanra epske i naučne fantastike , a ujedno i prvo objavljeno koje se našlo u zbirci tako široke publikacije.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Nova dimenzija života u delu Beograda koji se budi iz sna