URUČENA 21 SPECIJALIZACIJA MLADIM LEKARIMA: Svečanost u Zdravstvenom centru Vranje (FOTO)

D. Ristić

22. 04. 2021. u 18:10

U ZDRAVSTVENOM centru Vranje, uz poštovanje epidemioloških mera, podeljene specijalizacije za 21 mladog lekara ove zdravstvene ustanove.

УРУЧЕНА 21 СПЕЦИЈАЛИЗАЦИЈА МЛАДИМ ЛЕКАРИМА: Свечаност у Здравственом центру Врање (ФОТО)

Foto: D. Ristić

Od 21 podeljene specijalizacije, po tri su iz oblasti pedijatrije, interne medicine i ginekologije i akušerstva, po dve iz opšte hirurgije, kliničke biohemije,ortopedije, urgentne medicine, te po jedna iz oftalmologije, anestezije sa reumatologijom i fizikalne medicine.

Direktorka ZC Vranje dr Ljiljana Antić je istakla da zdravstveni sistem ne čine samo prostorije i aparati, već pre svega stručnjaci koji uspešno rade svoj posao.

Mnogi od njih su dugo čekali na posao, pa zatim na specijalizaciju, za šta smo se svi zajedno zalagali i uložili mnogo truda, uz razumevanje i podršku ministarstva, Vlade i predsednika Srbije – kazala je direktorka.

Foto: D. Ristić

 

Ona je mladim lekarima koji su se kalili u veoma teškim uslovima pandemije virusa korona, poželela uspeh na usavršavanju i povratak na dalji rad u ZC Vranje.

Prva dodeljena specijalizacija na svečanosti je uručena dr Stefani Mladenović, koordinatorki vranjske Kovid ambulante, ovogodišnjoj dobitnici zlatne medalje za zasluge, povodom Dana državnosti Republike Srbije.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!