PREMINUO JEDAN PACIJENT: U Gornjem Milanovcu još 23 zaraženih koronom

M. B.

15. 04. 2021. u 14:24

U „CRVENOJ“ kovid zoni Opšte bolnice u Gornjem Milanovcu, tokom minula 24 časa, preminuo je, nažalost, još jedan pacijent, godišta 1948.

ПРЕМИНУО ЈЕДАН ПАЦИЈЕНТ: У Горњем Милановцу још 23 заражених короном

Foto: M.B.

U tri kovid odeljenja ove bolnice, trenutno je hospitalizovano 38 pacijenata. Jedan od njih, priključen je na „high flow“ aparat sa visokim protokom kiseonika.

- Prema preseku od jutros u osam sati, na Grudnom odeljenju smešteno je 16, na Internom 12 i deset na Neurologiji. Pozitivan test na kovid-19 ima ih 35, negativan dvoje, jedan čeka rezultate testiranja. U protekla 24 sata, primili smo na lečenje petoro pacijenata, sa simptomima koji ukazuju na moguću infekciju korona virusom, četvoro smo otpustili na kućno lečenje. Jednog pacijenta prevezli smo na lečenje u Kovid bolnicu u Batajnici – izjavio je danas dr Predrag Šutić, v.d. direktora milanovačke bolnice.

Dom zdravlja u Gornjem Milanovcu danas potvrđuje, da su ovde registrovana još 23 nova slučaja zaraze korona virusom. Po računici Doma, u aktuelnom „piku“ epidemije, ovde je ukupno zaraženo 2.977 osoba, od kojih su 1.328 izlečene.

Epidemiju kovid-19 u Rudničko-takovskom kraju, izveštajno pratimo u dve etape. U prvoj, od njenog početka u martu prošle godine do smirivanja u maju, ukupno je obolelo 60 lica, od kojih su petoro preminuli, svi ostali su izlečeni. U drugoj, od polovine juna nadalje i u aktuelnom „piku“, prema zvaničnim podacima, zaraženo je ukupno 2.977 lica, uz nažalost 107 smrtnih žrtava.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

EKOLOGIJA JE ŽENSKOG RODA: Žene kao važni nosioci promena u zaštiti životne sredine