PRIZNANJA ZA KOMPLEKS U PRANJANIMA: Zahvalnost za brzu izgradnju aerodroma na Galovića brdu

V. I.

07. 04. 2021. u 15:10

SVIM pojedincima i institucijama uz čiju pomoć, podršku i angažovanje je realizovan projekat izgradnje memorijalnog spomen kompleksa aerodroma na Galovića polju u Pranjanima - Memorijalni kompleks operacije Halijard, i to u najkraćem mogućem roku, uručena su državna priznanja.

ПРИЗНАЊА ЗА КОМПЛЕКС У ПРАЊАНИМА: Захвалност за брзу изградњу аеродрома на Галовића брду

Foto: GU Čačak

Gradonačelnik Čačka Milun Todorović kazao je da kao prvi čovek Gradske uprave počastvovan ovim državnim priznanjem za doprinos, koji smo kao grad dali u izgradnji kompleksa.

U sklopu kompleksa na prostoru od 17 hektara, izgrađen je Memorijalni centar u obliku aviona C-47, na površini od 2.500 kvadrata, pista sa prirodnom podlogom dužine 660 metara, kao i heliodrom i parking za avione i autobuse. Vrednost radova na izgradnji celog kompleksa, koji je trajao svega par meseci, iznosio je 70 miliona dinara, a u projektu je učestvovao veliki broj privatnih preduzeća iz Čačka.

Inače, inicijativu za realizaciju ovog projekta, pokrenula je ministarka Zorana Mihajlović, sa svojim saradnicima Zoranom Ilićem i  Jovanom Atanacković.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

MEĐUNARODNI DAN BEZ PAPIRA: Prilika da se ukaže na važnost očuvanja šuma