KRIVOKAPIĆ „OŽIVEO“ VERBALNI DELIKT: Bojan Panaotović o smeni crnogorskog ministra dr Leposavića

V.N.

05. 04. 2021. u 21:58

SOCIOLOG Bojan Panaotović izjavio je večeras da je u veku u kome živimo i demokratskim tekovinama koje baštini savremeni svet potpuno neprimerena staljinistička hajka i progon na ministra pravde u Vladi Crne Gore dr Vladimira Leposavića.

КРИВОКАПИЋ „ОЖИВЕО“ ВЕРБАЛНИ ДЕЛИКТ: Бојан Панаотовић о смени црногорског министра др Лепосавића

Foto: Arhiva

-Zar je moguće da se u savremenoj Evropi bilo ko proganja zbog verbalnog ili delikta mišljenja? Niko normalan, pa tako ni dr Leposavić, ne osporava grozotu i tragediju srebreničkog masakra, ali o terminološkim finesama, nema konsenzusa u pravnoj nauci i dr Leposavić je samo to primetio.

Što se narušenog ugleda Haškog tribunala tiče, o tome svaki korisnik biblioteka i interneta može da se uveri, čitajući merodavna mišljenja svetskih pravnih eksperata. Pogledajte šta je, recimo, o Haškom tribunalu pisao i govorio Noam Čomski! – naglašava Panaotović.

On dodaje da je premijer Krivokapić najpre insistirao na, u savremenoj Evropi, neviđenom eksperimentu, da u Vladu ne uvrsti predstavnike stranaka koje su izvojevale pobedu nad DPS režimom i formiranju ekspertske vlade. Tri meseca docnije, Krivokapić smenjuje ministra koga je sam postavio i to zbog verbalnog delikta. Haški tribunal se obrukao sudeći za zločine nad svima u tragičnom raspadu Jugoslavije, osim nad Srbima. I tu gorku istorijsku istinu neće i ne može zabašuriti smena ministra Leposavića. Ministra Leposavića možete smeniti, ali ga ne možete ućutkati, kao što ne možete ućutkati istinu o pristrasnom Haškom tribunalu.

- Zamislite, kada bi neko tražio smenu Krivokapića zato što je čestitao dan državnosti tzv. Kosovu, pseudodržavi nastaloj na tepihu NATO bombi, pobijene dece na nošama, osiromašenom uranijumu, izvađenim bubrezima u žutoj kući... niko nije tražio njegovu ostavku tada, a možda je trebalo jer bi ga to podsetilo na talasu kog političkog programa je postao premijer.- rekao je Panaotović.

Dodao je na kraju svog osvrta da diletantizam, nedoslednost i političko lutanje premijera Krivokapića i dela nove vladajuće garniture u Crnoj Gori, vrlo brzo može dovesti do grafita i političkog stava u Crnoj Gori koji bi u sažetku glasili da je "Milo bio bolji"!

-A kad takav stav prevlada to će se brzo pretočiti i na realnu političku sliku. Samo što Milova vlada neće biti ekspertska. Biće depeesovska. I znaće koji joj je cilj i kakvu ideologiju zastupa! Pitanje je da li će, iznevereni narod, imati snage za još jedan krug litija - zaključuje Panaotović.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

RUS, OLIMPIJSKI ŠAMPION, ŠOKIRAO SVET: Oni koji dele sankcije Rusima - ovo nisu mogli ni da sanjaju