EPIDEMIJA U RUDNIČKO - TAKOVSKOM KRAJU: Broj pacijenata u kovid odeljenjima sve veći - hospitalizovana 51 osoba

M.B.

04. 04. 2021. u 12:17

SVE je veći broj pacijenata uKovid odeljenjima Opšte bolnice u Gornjem Milanovcu, kojih trenutno ima 51 – devetoro više nego juče.Od njih 51 u toj „crvenoj“ zoni bolnice, dva su priključena na respiratore sa visokim protokom kiseonika, takozvane „high-flow“ aparate.

ЕПИДЕМИЈА У РУДНИЧКО - ТАКОВСКОМ КРАЈУ: Број пацијената у ковид одељењима све већи - хоспитализована 51 особа

Foto: M.B.

- Premapreseku od jutros u osam sati, po 18ih je smešteno na Grudnomi Internom odeljenju, 15 na Neurologiji. Pozitivan test na kovid-19 ima njih 44, negativan šestoro, jedan čeka rezultate testiranja.

U protekla 24 sata, primilismo na lečenje deset pacijenata,sa simptomima koji ukazuju na moguću infekciju ovim virusom,jednog smo otpustili na kućno lečenje– izjavio je danas dr PredragŠutić, v.d. direktora bolnice.

Do juče, prema evidenciji milanovačkog Doma zdravlja, ukupan broj zaraženih kovidom-19 u aktuelnom „piku“ epidemije bioje 2.709, od kojih je 1.140 izlečeno.Najnoviji dnevni podaci o broju novozaraženih uslediće iz tog Doma kasnije.

Epidemiju kovid-19uRudničko-takovskom kraju, izveštajno pratimo udve etape. U prvoj, od njenog početkau martuprošle godine do smirivanja u maju, ukupno je obolelo 60 lica, od kojih su petoro preminuli, svi ostali su, prema zvaničnim podacima,izlečeni.

U drugoj, odpolovine juna nadaljei u aktuelnom „piku“ koji još ne pokazuje ni imalo blaži trend smirivanja, zaraženo je ukupno2.709 lica, uz nažalost 99 smrtnih žrtava.

                                                                                                                                    M. B.

                                                                                                           

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!