EPIDEMIOLOŠKA SITUACIJA U RUDNIČKO-TAKOVSKOM KRAJU: Zaraženo još 37 osoba, u kovid odeljenjima 28 pacijenata

M. B.

24. 03. 2021. u 17:19

KOD još 37 osoba u Rudničko-takovskom kraju, tokom minula 24 sata, potvrđen je korona virus.

ЕПИДЕМИОЛОШКА СИТУАЦИЈА У РУДНИЧКО-ТАКОВСКОМ КРАЈУ: Заражено још 37 особа, у ковид одељењима 28 пацијената

Foto: M. B.

Ne računajući u taj broj novozaražene prema podacima od sinoć, kojih je bilo 28, o čemu do ovog puta nismo izveštavali, jer ovdašnji zvanični podaci poslednjih dana stižu kasnije, nego što je to ranije bilo uobičajeno.

Po računici Doma zdravlja u Gornjem Milanovcu, trenutni broj novozaraženih kovidom-19 u aktuelnom „piku“ epidemije ukupno je 2.358, od kojih je 1.033 izlečeno.

- U Kovid odeljenjima, hospitalizovano je 28 pacijenata, većinom u Opštoj bolnici u Gornjem Milanovcu – izjavio je danas dr Aleksandar Čivović, v.d. direktora tog Doma. – Juče (23. marta) u Kovid ambulantama Doma, pregledano je ukupno 208 lica, urađeno 75 antigenskih testova, uzeta četiri nazofaringealna brisa, dva lica su upućena na hospitalizaciju.

Pandemiju kovid-19 u Rudničko-takovskom kraju, izveštajno pratimo u dve etape. U prvoj, od njenog početka u martu prošle godine do smirivanja u maju, ukupno je obolelo 60 lica, od kojih su petoro preminuli, svi ostali su, prema zvaničnim podacima, izlečeni. U drugoj, od polovine juna nadalje i u aktuelnom „piku“ koji još ne pokazuje ni blaži trend smirivanja, zaražena su ukupno 2.358 lica, uz nažalost 92 smrtne žrtve.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
STEPA KOD JEDRENA OSVETIO UGLJEŠU I VUKAŠINA: Pre 85 godina u Čačku preminuo vojvoda Stepa Stepanović, veliki srpski vojskovođa

STEPA KOD JEDRENA OSVETIO UGLjEŠU I VUKAŠINA: Pre 85 godina u Čačku preminuo vojvoda Stepa Stepanović, veliki srpski vojskovođa

BRIŽLjIVO upakovane dve nagorele voštanice i jedna raskošna osmanska sablja pronađene u skromnoj sobi Stepe Stepanovića posle njegove smrti 27. aprila 1929. otkrile su da veliki vojskovođa nije smatrao pobede na Ceru i Solunskom frontu najvažnijim bitkama koje je vodio, već osveta srednjovekovnih srpskih vitezova izginulih u Maričkoj bici.

28. 04. 2024. u 06:30

REZOLUCIJOM O SREBRENICI PRIKRIVAJU SVOJE ZLOČINE: Nemačka istorijski falsifikat potura na godišnjicu oslobođenja Dahaua, fabrike smrti

REZOLUCIJOM O SREBRENICI PRIKRIVAJU SVOJE ZLOČINE: Nemačka istorijski falsifikat potura na godišnjicu oslobođenja Dahaua, fabrike smrti

NEMAČKA koja je glavni sponzor sarajevske „Rezolucije o Srebrenici“ pokušava da progura taj cinični istorijski falsifikat kroz Generalnu skupštinu UN u vreme jedne tragične godišnjice, oslobođenja koncentracionog logora Dahau, nespornog svedočanstva o najvećem genocidnom programu u istoriji čovečanstva čiji je autor – Nemačka.

28. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

RUSIJA JE ZGROŽENA: Ovo je najnoviji uslov za Ruse da bi učestvovali na Igrama Pariz 2024