EPIDEMIJA U RUDNIČKO-TAKOVSKOM KRAJU: Preminula još dva pacijenta, sve više ljudi u kovid odeljenjima

M. B.

27. 03. 2021. u 15:19

OD posledica zaraze korona virusom, preminula su, nažalost, još dva pacijenta u Kovid odeljenjima Opšte bolnice u Gornjem Milanovcu, tokom minula 24 sata. U toj „crvenoj zoni“ bolnice, broj hospitalizovanih pacijenata se stalno povećava, i prema preseku od jutros iznosi 43 (šestoro više nego juče).

ЕПИДЕМИЈА У РУДНИЧКО-ТАКОВСКОМ КРАЈУ: Преминула још два пацијента, све више људи у ковид одељењима

Foto M. B.

- Na Grudnom odeljenju smešteno ih je 19, na Neurologiji 14 i deset na Internom. Pozitivno na korona virus je njih 39, dva su negativna, dva čekaju rezultate testiranja. Tokom minula 24 sata, primili smo na lečenje osam pacijenata, sa simptomima koji ukazuju na moguću infekciju tim virusom – potvrđuje danas dr Predrag Šutić, v. d. direktora te bolnice.

Nažalost, uvećava se i svakodnevni broj osoba, novozaraženih tim virusom poslednjih dana. Prema evidenciji Kovid ambulanti Doma zdravlja u Gornjem Milanovcu, njihov današnji broj (do ovog izveštavanja) je 38, juče ih je bilo 42... Povećava se i broj pregleda.

- Juče (26. marta) pregledana su 224 lica, urađeno je 85 antigenskih testova, uzeto devet nazofaringealnih briseva, devet osoba je upućeno na hospitalizaciju. Ukupan broj zaraženih kovidom-19 u aktuelnom „piku“ epidemije do sada je ukupno 2.471, od kojih je 1.066 izlečeno – izjavio je dr Aleksandar Čivović, v. d. direktora tog Doma.

Pandemiju kovid-19 u Rudničko-takovskom kraju, izveštajno pratimo u dve etape. U prvoj, od njenog početka u martu prošle godine do smirivanja u maju, ukupno je obolelo 60 lica, od kojih su petoro preminuli, svi ostali su, prema zvaničnim podacima, izlečeni. U drugoj, od polovine juna nadalje i u aktuelnom „piku“ koji još ne pokazuje ni imalo blaži trend smirivanja, zaraženo je ukupno 2.471 lice, uz nažalost 96 smrtnih žrtava.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

IZNENADNA SMRT: Preminuo Danilo Dončić