“KIŠOBRAN ZA SVE” TOKOM CELOG APRILA: Škola "Milan Petorvić" na jedinstven dan obeležava Dan osoba sa autizmom

S.BAJIĆ

02. 04. 2021. u 14:17

POSTAVLjANjEM informativnih plakata o programima podrške osobama sa autizmom, u izlogu „Inkluzivnog mesta“ (Trg republike 4) škole “Milan Petrović“, za učenike sa smetnjama u razvoju, danas se obeležava „Svetski dan osoba sa autizmom“ i početak akcije „Zastani ispod Kišobrana za sve“.

“КИШОБРАН ЗА СВЕ” ТОКОМ ЦЕЛОГ АПРИЛА: Школа Милан Петорвић на јединствен дан обележава Дан особа са аутизмом

Foto: S. Bajić

Ta akcija će, kako potvrđuje dr Daniela Tamaš, koordinator dnevnog boravka za osobe autizmom u školi „Milan Petrović“, trajati sve do kraja aprila a karakterisaće je raznovrsni programi.

Foto: S. Bajić

 

     RECIKLAŽA

     DO kaja aprila, u Dnevnom boravku za osobe sa autizmom ( Bore Stankovića 25, Vidovdansko naselje) u okviru akcije  „Reciklirajmo“ , prikupljaće se elektronski otpad i plastične ambalaže. Sredstva prikupljena od prodaje sirovina ovlašćenim otkupljivačima biće iskorišćena za nabavku materijala i opreme za radionice radnog angažovanja u Dnevnom boravku za osobe sa autizmom.

- Želimo da ukažemo, senzibilišemo i informišemo, ne samo o problemima i potrebama osoba sa autizmom, već i o specifičnostima stanja i vidovima podrške njima i njihovim porodicama. Cilj je da raznovrsnim programima pokažemo da postoje maši sugrađani koji mogu da budu aktivni članovi društva i da se uključe- kaže dr Tamaš, diplomirani defektolog - logoped.

Za razliku od prethodnih manifestacija kojima je škola obeležavala dan osoba sa autizmom, ove godine zbog epidemiološke situacije sve protiče bez okupljanja i druženja.

- Na jutubu smo postavili snimak sa izložbom radova korisnika Dnevnog boravka za osobe sa autizmom, koji se nalazi u ulici Bore Stankovića. U našoj školi, sveukupno ima stotinu osoba sa autizmom, raznih uzrasta. U ponedeljak, 7. aprila ćemo u našim prostorijama promovisati program podrške odraslim osobama sa autizmom a 19. i 20. aprila, Stručni seminar na temu „Model podrške osobama sa autizmom“ za stručno usavršavanje zaposlenih u ustanovama socijalne zaštite – ističe dr Tamaš.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

NIKOLA JOKIĆ GLEDA I NE VERUJE! Evo šta su 142 NBA igrača uradila zbog njega