POŠUMLJAVAJU 80 HEKTARA U SEVERNOJ POKRAJINI: JVP „Vode Vojvodine“ obezbedilo 170.000 sadnica, višak doniraju udruženjima

J. J. BALjAK

30. 03. 2021. u 17:13

JVP „Vode Vojvodine“ obezbedilo je 170.000 sadnica, koje će u okviru redovnih akcija pošumljavanja posaditi širom severne pokrajine, na ukupnoj površini od 80 hektara.

ПОШУМЉАВАЈУ 80 ХЕКТАРА У СЕВЕРНОЈ ПОКРАЈИНИ: ЈВП „Воде Војводине“ обезбедило 170.000 садница, вишак донирају удружењима

Foto: Grad Vršac

Najviše sadnica biće posađeno duž kanala Dunav-Tisa-Dunav u okolini Vršca, za šta je ukupno opredeljeno 53.000 sibirskog bresta.

Tamo je najpre započeta sadnja 46.000 mladica kod sela Potporanj, gde su pre dvadesetak godina invanzivnom sečom devastirane šumske površine. Nakon toga će preostalih 7.000 sadnica biti posađeno pored kanala u selu Ritiševo.

U „Vojvodina vodama“ naglašavaju i da će ove godine po prvi put donirati sve sadnice koje su im „višak“, odnosno koje neće koristiti za redovno pošumljavanje, pa pozivaju sva udruženja građana da im se jave, kako bi im besplatno dali taj sadni materijal.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

TREBALE MU PARE ZA TIKET, PA UZEO ŽENINU KARTICU: Došla je sa posla umorna i odmah legla da spava, to mi je bila idealna šansa (VIDEO)