HITNA JOŠ BRŽA: Nova sanitetska vozila u Kraljevu - donacija EU

G.Ć.

25. 03. 2021. u 11:49

JEDNO od ukupno 20 novih sanitetskih vozila koje je EU kroz program donacija i uz posredovanje UNOPS, donirala Srbiji, pripao je i Službi hitne medicinske pomoći Doma zdravlja Kraljevo.

ХИТНА ЈОШ БРЖА: Нова санитетска возила у Краљеву - донација ЕУ

Foto: DZ Kraljevo

U prisustvu predsednika Srbije Aleksandra Vučića, ključeve vozila je prošle sedmice predao šef delegacije EU u Srbiji Sem Fabricio, a ovaj savremeni sanitet je od četvrtka i zvanično deo voznog parka kraljevačke Hitne pomoći.

- Uz postojeća vozila, sa novim sanitetom moći ćemo još brže i lakše da odgovorimo svim zahtevima naših pacijenata - kaže dr Olivera Kurćubić, specijalista urgentne medicine u Službi hitne pomoći. - Teritorija Kraljeva je velika i razuđena i imamo veliki broj kućnih poseta i izlazaka na teren tako da nam svako novo vozilo mnogo znači.

Foto: DZ Kraljevo

Prema njenim rečima, osim obnovljanja voznog parka, ova donacija je od velikog značaja i zbog pružanja zdravstvene zaštite pacijentima koji su oboleli od kovida-19, jer vozilo poseduje i najsavremeniju mehaničku ventilaciju.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)