KOSJERIĆU PODRŠKA U DOVOĐENJU INVESTITORA: Ministar Mali- Dodatnim ulaganjem u infrastrukturu otvoriće se nova radna mesta

Novosti online

24. 03. 2021. u 16:31

PRIORITET u opštini Kosjerić je izgradnja desetina kilometara novih puteva i aktiviranje privredne zone i dovođenje jednog ili dva investitora, izjavio je ministar finansija Siniša Mali.

КОСЈЕРИЋУ ПОДРШКА У ДОВОЂЕЊУ ИНВЕСТИТОРА: Министар Мали- Додатним улагањем у инфраструктуру отвориће се нова радна места

Foto: Printskrin

- Kosjerić ima važno mesto u programu Srbija 2025. Plan je da se kroz program investira preko 14 milijardi evra u sve projekte koji su važni za svaku lokalnu samoupravu. Kosjerić je jedna od opština koja ima velikih potencijala, ali treba još puno da se uradi. Dodatnim ulaganjem u infrastrukturu u privrednoj zoni i njenom aktiviranju otvoriće se nova radna mesta, a svako novo radno mesto je najzdraviji izvor prihoda i punjenja budžeta opštine- rekao je Mali.

Mali je naglasio je da će se u narednom periodu puno uložiti i u rešavanje problema aerozagađenja u Kosjeriću.

- Vlada će pomoći u konverziji Toplane sa mazuta na gas, zameni energenata u individualnim ložištima, pošumljavanju kako bi se kroz sve te projekte zagađenost u Kosjeriću smanjila za 70 odsto- rekao je Mali.

Mali je najavio i da će u Kosjerić poslati i tim koji će pomoći ljudima iz lokalne samouprave da izrade stabilan, održiv i razvojni budžet Kosjerića, najavio je Mali.

Tokom boravka u Kosjeriću Mali je posetio selo Vardu i razgovarao sa ženama iz Udrženja "Vardanke".

Njih 15 osnovalo je pre dve godine udruženje kako bi unapredile položaj žena na selu, brinule i pružale pomoć starijim licima i deci. Izrađuju ručne radove, suvenire, prikupljaju lekovito bilje i organizuju humanitarne akcije, od kojih je jedna i za nabavku dva ambulantna vozila za Dom zdravlja u Vardi.

Ove žene kažu da imaju veliku podršku lokalne samouprave, a krenule su od akcije osnivanja vrtića u selu.

"Želele smo da pružimo i našoj deci koja žive na selu iste mogućnosti kao što ih imaju deca u gradu. Imamo dosta male dece i nemaju svi roditelji mogućnost da ih svaki dan vode u Kosjerić. Otvorili smo vrtić, opremili smo igraonicu , a u saradnji sa vrtićem dobili smo poludnevni boravak za decu od tri do pet i po godina. Sada očekujemo odobrenje Ministarstva prosvete za produžetak boravka", kaže članica Udruženja žena "Vardanke" Aleksandra Blagojević.

Mali i direktor Telekoma Vladimir Lučić poklonili su Udruženju "Vardanke " 4 laptopa, štampač i internet.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)

MALO NEDOSTAJE DA LEGO MUSKETARI ODU NA FLORIDU: Novac za gimnazijalce iz Kragujevca prikupljaju i građani