SKI STAZA NA RUDNIKU: Dogovorena izgradnja sportsko-rekreativnog centra

V. ILIĆ

23. 03. 2021. u 17:04

PLANINA Rudnik jedna je od tri strateške tačke za razvoj turizma na području opštine Gornji Milanovac.

СКИ СТАЗА НА РУДНИКУ: Договорена изградња спортско-рекреативног центра

Foto: opština Gornji Milanovac

Upravo zbog toga, u planu je izgradnja Sportsko-rekreativno-edukacionog centra koji će sadržati stazu za skijanje, bob na šinama, zip lajn, avantura park i druge sadržaje koji bi mogli da se prilagode lokaciji.

Foto: opština Gornji Milanovac

Ovo je istaknuto na sastanku Dejana Kovačevića, predsednika opštine Gornji Milanovac i Dejana Ćika, direktora “Skijališta Srbije”. Oni su se složili da ova planina ima veliki potencijal, pošto su u neposrednoj blizini Gornji Milanovac, Čačak, Beograd, zatim Mladenovac i Aranđelovac, opštine i gradovi sa velikim brojem stanovnika, kojima bi ovi sadržaji mogli biti zanimljivi.

- Imajući u vidu trenutnu situaciju i nemogućnost dužih putovanja, već samo na par dana, ovde bi bilo moguće doći na dan, uživati u sadržajima tokom celog dana, pa uveče otići kući. Takođe, mnogi posetioci imali bi priliku da upravo ovde naprave svoje prve skijališne pokrete – rekao je  Dejan Ćika, direktor  „Skijališta Srbije“.

Prema rečima Kovačevića, ideja je da se Rudnik oplemeni sa dodatnim sadržajima, kako bi turistima imalo šta da se ponudi tokom čitave godine, a da skijanje bude zastupljeno ne samo u zimskom već i u letnjem periodu.

- Imamo nekoliko prepreka koje treba da rešimo, na prvom mestu vodosnabdevanje tog dela, sa kontrolom letenja takođe treba da definišemo odnose, jer imaju jedan objekat na samom vrhu staze. Prvi korak svakako treba regulisati sa „Srbija šumama“ imajući u vidu da se sva imovina odnosno zemlja vodi upravo na ovo preduzeće. Nadam se da ćemo uspeti sve probleme da prevaziđemo. Uzdam se u „Skijališta Srbije“ da će napraviti dobar projekat prema kojem ćemo moći da se rukovodimo. Nadam se da će i Vlada Republike Srbije i predsednik Vučić prepoznati našu inicijativu i pomoći izgradnju jednog takvog kompleksa – kazao je predsednik opštine Gornji Milanovac.

Kovačević je zaključio da se radovi na izgradnji Vizitorskog centra i bazena na Rudniku obavljaju planiranom dinamikom i trebalo bi da budu završeni tokom leta.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)

DAN OPŠTINE: Kladovo obeležava pet vekova Fetislama (FOTO)