DNEVNO 50 ZARAŽENIH: U Kikindi hara britanski soj korone - Sve je više obolele dece

R. Š.

19. 03. 2021. u 15:34

U KIKINDI se povećava broj pacijenata pozitivnih na kovid 19 i to sve više na britanski soj, sve je više obolele dece, pa i pacijenata na bolničkom lečenju.

ДНЕВНО 50 ЗАРАЖЕНИХ: У Кикинди хара британски сој короне - Све је више оболеле деце

Foto: R. Š.

Trenutno su aktivna 592 slučaja, na lečenju u bolnici  je 41 pacijent, od kojih je jedno dete. Dva pacijenta su na respiratoru, a isto toliko na neivazivnoj mehaničkoj ventilaciji. U kovid ambulantama dnevno se pregleda i do 250 pacijenata, registruje i do 50 novoobolelih pa, među kojima bude i do osmoro dece. Zato za pregled odraslih rade dve kovid ambulante Doma zdravlja, a najmlađi se pregledaju u febrilnoj ambulanti Dečijeg dispanzera.


Zbog najnovijih podataka koji ne ukazuju na poboljšanje, u Kikindi je od novembra na snazi odluka o vanrednoj situaciji. Epidmiolozi, lekari, ali i gradski funkcioneri pozivaju građane da se vakcinišu. Taj process neprekidno traje, pa ekipe Doma zdrvlja sada obilaze nepokretne osobe. Do sada je vakcinu primilo skoro 19.000 građana.
Ništa bolje nije ni u opštinama Severnobanatskog okruga. U Novom Kneževcu je 112 aktivnih slučajeva, u Senti 102 , Adi 87, Čoki 69, a Kanjiži.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

RUS, OLIMPIJSKI ŠAMPION, ŠOKIRAO SVET: Oni koji dele sankcije Rusima - ovo nisu mogli ni da sanjaju