PARKING-MESTA IZNAD POTOKA: Lokalna samouprava u Užicu potpisuje ugovor o poslovno-tehničkoj saradnji sa JVP "Srbijavode"

N. JANKOVIĆ

18. 03. 2021. u 09:47

GRAD Užice će 15 miliona dinara dobijenih od JVP "Srbijavode" iskoristiti za uređenje korita reke Đetinje - na potezu od Gradske plaže do Velikog parka - a radovi će početi tokom maja.

ПАРКИНГ-МЕСТА ИЗНАД ПОТОКА: Локална самоуправа у Ужицу потписује уговор о пословно-техничкој сарадњи са ЈВП Србијаводе

Foto SG u Užicu

Očekuje se i potpisivanje ugovora o poslovno-tehničkoj saradnji, kako bi se pronašao najbolji način za natkrivanje Koštičkog i Gluvaćkog potoka, čime bi se obezbedio veliki broj preko potrebnih parking-mesta.

BAZEN Dotrajali tobogan , Foto N. Janković

- Pored ovih radova, ugovor će predvideti izradu projektne dokumentacije za kompletnu rekonstrukciju obaloutvrde od naselja Turica do Volujačkog potoka, čime bi se rešio problem plavljenja. Procenjena vrednost projekta je oko pet miliona dinara, a samog posla - oko dva miliona evra. Želimo da realizujemo ovaj projekat radi izgradnje sportskog kompleksa u naselju Turica - naglasio je Nikola Maksimović, direktor JP "Užice razvoj".

PITANjA BEZ ODGOVORA

UZ najave o investicijama na Đetinji, reku je stigla nova nevolja. Radi održanja biološkog minimuma, uskoro će se sa brane Vrutci - umesto kvalitetne vode sa vodozahvata - ispuštati potencijalno toksična voda najlošijeg kvaliteta, sa dna brane. Ova voda je za nekoliko stepeni hladnija, a na pitanja da li će to uticati na biljni i životinjski svet, te da li će ovaj potez označiti konačan odlazak kupača sa Gradske plaže zasad niko ne odgovara.

S obzirom na to da značajnijih ulaganja "Srbijavoda" za potrebe Užičana nije bilo nekoliko poslednjih godina, Ere se nadaju da će saradnja sa republičkim javnim preduzećem dovesti do zajedničkog ulaganja u rekonstrukciju čeličnih ustava na Gradskoj plaži, a vrednost ovog posla procenjena je na oko 40 miliona dinara.

Nedavno je najavljeno i to da će dotrajali bazen na otvorenom, prepoznatljiv po toboganu za najmlađe kupače, biti u potpunosti rekonstruisan.

- Želimo da najmlađe sugrađane vratimo na Gradsku plažu. Školjka bazena biće potpuno rekonstruisana i popločana, izgradićemo tribine i atraktivne sadržaje, a ubuduće voda u bazenu neće biti ona iz Đetinje, već iz gradske mreže - dodao je Maksimović.

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

UKRAJINA POVLAČI RADIKALNI POTEZ: Ovo mnogi nisu očekivali, čak su i Rusi zbunjeni pred Olimpijske igre Pariz 2024