SPAŠENA ŽENKA ŠAKALA: Udruženju prijavljeno da je primećena povređena lisica, kada su došli na teren doživeli su pravo iznenađenje

J.Ć.

12. 03. 2021. u 13:32

NAKON što im je prijavljeno da je je u blizini auto-puta primećena povređena lisica, Udruženje “Zoo planet” izašlo je na teren i ustanovilo da je zapravo reč o šakalu kojeg je pre tri dana udario auto, a još traje borba veterinara za njegov život.

СПАШЕНА ЖЕНКА ШАКАЛА: Удружењу пријављено да је примећена повређена лисица, када су дошли на терен доживели су право изненађење

Foto: J.Ć.

- Kada smo dobili prijavu da je u blizini autoputa primećena lisica koja ne može da hoda i koja je zavučena u žbunje pored auto-puta, ekipa je izašla na teren, i odmah smo ustanovili da je u pitanju šakal koji se vuče prednjim nogama. Prihvat ove životinje bio je zaista komplikovan zbog same povrede, a i agresivnosti divlje životinje. Uspeli smo da je bezbedno uhvatimo i prevezemo do veterinara gde je sedirana kako bi se izvršio detaljan klinički pregled i sve što je potrebno oko saniranja povreda – objašnjavaju u ovom Udruženju koje brine o napuštenim i povređenim životinjama.

Ženka šakala je, kažu, bila u veoma lošem stanju, zbog čega je odmah zbrinuta.

- Ima prelom prednje desne šape, prelom karlice i zadnje leve šape, polomljena tri rebra i unutrašnje povrede koje sprečavaju uriniranje, zbog čega je i bešika bila prepuna mokraće i gnoja. Po proceni veterinara, nesreća se dogodila pre dva ili tri dana. Životinja je okupana kako bi se uklonilo blato i nečistoća radi lakše sanacije spoljnih povreda i rane su sanirane, dobila je i terapiju, a nakon par dana se mora pristupiti ozbiljnijim operacijama prednje šape i karlice. Nakon par sati ona se probudila i zasada je mirna. Smeštena je u stacionarni deo za prihvat povređenih životinja. Još uvek je životno ugrožena ali se nadamo da će podneti sve operacije i da će moći nakon oporavka ponovo u prirodu – kažu u “Zoo planet-u” i pozivaju građane da podrže njihov rad i pomognu svojim donacijama.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Nova dimenzija života u delu Beograda koji se budi iz sna