Obeleženo 15 godina od smrti Miloševića

D.N.

11. 03. 2021. u 14:12

U POŽAREVCU je danas obeleženo 15 godina od smrti nekadašnjeg predsednika SR Jugoslavije i Srbije, Slobodana Miloševića (1941-2006), u dvorištu njegove porodične kuće u Nemanjinoj 41.

Обележено 15 година од смрти Милошевића

Foto: D. Novković

Tim povodom, vence na njegov grob položili su predstavnici SPS-a i Pokreta socijalista.

-Prošlo je 15 godina od kada je Slobodan Milošević u svojoj životnoj borbi dao svoj život. Ovde smo kod njegovog spomenika, ali njegovi pravi spomenici su Dejtonski sporazum i Rezolucija 1244, koji su temelji na kojima srpski narod i država brane svoja istorijska prava - rekao je Nikola Šainović, član Glavnog odbora SPS-a.

U ime Pokreta socijalista, njen lider, Aleksandar Vulin, istakao je da je svojim životom i svojom smrću Slobodan Milošević zaslužio poštovanje Srbije i Srba, ali i svih ljudi koji poštuju borce za slobodu.

- Nisu svi prijatelji Slobodana Miloševića bili ni njegovi prijatelji, ni prijatelji Srbije, ali su svi neprijatelji Slobodana Miloševića bili iskreni neprijatelji Srbije i to je bilo nepogrešivo. Istorija će to potvrditi – rekao je Vulin. I ovog puta, kao i ranijih godina, prvi posetioci na grobu zatekli su venac od dvoje dece Miloševića – Marije, koja živi u Crnoj Gori, i Marka, koji već godinama boravi u Rusiji.

Podsetimo, Milošević je izručen Međunarodnom sudu za ratne zločine u Hagu, 28. juna 2001. godine, a u njegovom pritvoru umro je 11. marta 2006. godine. Sudski proces, koji se vodio na osnovu optužnica za zločine na Kosmetu, u Hrvatskoj i BiH, počeo je 12. februara 2002, a okončan nakon Miloševićeve smrti, 14. marta 2006. godine.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)

RUSIJA HITNO ODREAGOVALA: Najnovija situacija vezana za Olimpijske igre Pariz 2024 izazvala reakciju Kremlja