LOŠA EPIDEMIOLOŠKA SITUACIJA: Pune se kovid bolnice u Smederevu i Smederevskoj palanci

J.I.

11. 03. 2021. u 10:01

DA se epidemiološka situacija pogoršava i u Podunavskom okrugu govore podaci o sve većem broju pacijenata u Kovid ambulantama.

ЛОША ЕПИДЕМИОЛОШКА СИТУАЦИЈА: Пуне се ковид болнице у Смедереву и Смедеревској паланци

Foto: Nenad Živanović

Takođe, raste i broj pacijenata na bolničkom lečenju. Trenutno, u Kovid bolnici „ Sveti Luka“ u Smederevu leči se 96 pacijenata. U danima kada je smederevska bolnica primala obolele iz Beograda, najveći broj hospitalizovanih bio je oko 180.

U OB „Stefan Visoki“ u Smederevskoj Palanci trenutno nalaze 82 pacijenta, za razliku od pre dve nedelje kada ih je bilo svega 34.

Hospitalizvane su, uglavnom, starije osobe sa pridruženim bolestima koje imaju srednje i teže kliničke slike.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)

PREMA FROJDU: Pet stvari koje mentalno jake osobe nikada NE rade