"OZBILJNA SITUACIJA U NIŠU" - Doktor Jerkan: Imamo dosta dece na pedijatriji

Novosti online

11. 03. 2021. u 08:41

PO broju novozaraženih korona virusom Niš je u sredu bio drugi u zemlji.

ОЗБИЉНА СИТУАЦИЈА У НИШУ - Доктор Јеркан: Имамо доста деце на педијатрији

Foto: D.A.

Niš je juče obeležio godinu dana od prvog akrivnog slučaja korona virusa, veoma je ozbiljna  situacija od druge polovine februara, u proseku bude i do 300 novozaraženih.

Rad kovid ambulnate vodi Dom zdravlja. Direktor Doma zdravlja u Nišu Milorad Jerkan kaže da smo na kraju trećeg talasa, zadnja tri dana je preko 2.000 ukupno pacijenata u kovid ambulantama.

Dosta osoba je i na pedijatriji. Dr Jerkan kaže da je juče bilo 120 pregleda, 71 prvi pregled, 30 pozitivno, što ukazuje da se i među školskom populacijom javlja kovid 19, ali su to blagi oblici, nemamo uput prema KC Niš.

Generalno je povećan broj prvih pregleda poslednjih dana. Ukazuje da je to najveći broj od kako je počela pandemija i kreće se između od 500 i 580 pregleda, što jasno ukazuje da je od 22. februara naglo krenulo povećanje, zbog neozbiljnosti koja je se manifestovala u Nišu.

-Sva populacija i školska i studentska je to donela, nekoliko dana imaćemo ovako veliki broj pa očekujem da se stabilizuje. Jedini lek je vakcina, preko 90.000 vakcina samo dali, očekujemo da do sredine aprila damo preko 120.000 vakcina građanima a i onda će plato biti stabilan - rekao je Jerkan.

- Juče smo obišli 180 pacijenata u seoskom području, to je 50 kilometara u okolini Niša, svi rado primaju vakcinu i mislim da ćemo uspeti da pobedimo ovu neman - zaključio je dr Jerkan.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

DAN BEZ KUPOVINE: Da li ste spremni da se na 24 časa oslobodite potrošačke logike?