SKORO POTPUNO POPUNJENI BOLNIČKI KAPACITETI: Zabrinjavajuća situacija u Pčinjskom okrugu, u Surdulici ima i prekobrojnih pacijenata

J.S.

03. 03. 2021. u 10:35

BOLNIČKI kapaciteti u kovid bolnicama u Pčinjskom okrugu su gotovo u potpunosti popunjeni.

СКОРО ПОТПУНО ПОПУЊЕНИ БОЛНИЧКИ КАПАЦИТЕТИ: Забрињавајућа ситуација у Пчињском округу, у Сурдулици има и прекобројних пацијената

Foto: J.S.

U bolnici u Surdulici dva pacijenta su preko broja hospitalizovani, dok je u Vranju u dve kovid bolnice šest slobodnih postelja.

U kovid bolnici u Surdulici, koja radi pri Specijalnoj bolnici za plućne bolesti, više nema mesta. Podaci od jutros pokazuju da su dva pacijenta hospitalizovana preko brojčanog kapaciteta bolničkog smeštaja. U ovom trenutku u bolnici se leči 65 pacijenata. U predhodna 24 sata bilo je čak 12 prijema, dok je sedam pacijenata pušteno na kućno lečenje.

U kovid bolnicama u Vranju hospitalizovana su  154 pacijenta. Od tog broja 146 je pozitivno  na koronavirus, isti broj je sa bronhopneumonijom,  dok je na kiseoniku 70. Na bolničko lečenje primljeno je 16 pacijenata, dok je otpušteno 18.

U kovid ambulanti  tokom jučerašnjeg dana obavljeno je 316 pregleda, od čega je 100 broj prvih pregleda. Uzorkovana je krv kod 185 pacijenata i sačinjen 141 RTG pluća. Urađeno je 11 PCR testova i 144 antigenska testa, od kojih je 61 pozitivan na koronavirus. Dijagnostikovana je bronhopneumonija kod 19 pacijenata.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

RUS, OLIMPIJSKI ŠAMPION, ŠOKIRAO SVET: Ovim potezom sludeo one koji dele sankcije Rusima