VIŠE OD 10.000 GRAĐANA SA KOSMETA PRIMILO VAKCINU: Obezbeđen i besplatan prevoz u zdravstvene centre

Tanjug

28. 02. 2021. u 19:53

ВИШЕ ОД 10.000 ГРАЂАНА СА КОСМЕТА ПРИМИЛО ВАКЦИНУ: Обезбеђен и бесплатан превоз у здравствене центре

Foto: D.Z.

VIŠE od 10.000 građana sa Kosova i Metohije iskoristilo je mogućnost vakcinisanja protiv korona virusa u jednom od tri centra za imunizaciju u Bujanovcu, Kuršumliji i Raški.

- Vakcinacija građana iz Kosovskog Pomoravlja počela je 19. januara i u tom prvom talasu imunuzaciju su primili ljudi iznad 65 godina, hronični bolesnici i medicinsko osoblje - rekao je glavni tehničar ZC Gnjilane - Pasjane i koordinator za vakcinaciju Sreten Trajković, prenosi RTV Puls.

Kako je dodao, u tom periodu je zahvaljujući Ministarstvu zdravlja Republike Srbije i Kancelariji za Kosovo i Metohiju obezbeđen i besplatan prevoz za sve pacijente.

- Vakcinaciju u bujanovačkom Domu zdravlja izvode timovi od pet lekara i deset medicinskih sestara ZC Gnjilane - kazao je Trajković.

Građani mogu svakog dana da se prijave za vakcinaciju u jednoj od 30 ambulanti ili opštoj bolnici u Pasjanu.

Dovoljno je samo da se jave medicinskoj sestri, daju lične podatke i u roku od nekoliko dana mogu da prime vakcinu.

Do sada je vakcinu primilo 4.637 građana Kosovskog Pomoravlja, od tog broja 2.623 je vakcinisano, 2.014 i revakcinisano, a vakcinacija je i dalje u toku.

Iz ZC Gnjilane apeluju na građane Kosovskog Pomoravlja da se vakcinišu u što većem broju kako bi izbegli širenje zaraze i sačuvali svoje zdravlje.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)