LIČNOSTI ZA PONOS GRADA: Dobitnici sretenjskih odlikovanja gosti gradonačelnika Pajića

V. MITRIĆ

17. 02. 2021. u 23:14

ZA Sretenje, Dan državnosti, predsednik Aleksandar Vučić, odlikovao je najistaknutije institucije i pojedince.

ЛИЧНОСТИ ЗА ПОНОС ГРАДА: Добитници сретењских одликовања гости градоначелника Пајића

Foto. V: Mitrić

Tim povodom, gradonačelnik Šapca dr Aleksandar Pajić je ugostio odlikovane: dr Milivoja Đurića, odlikovanog zlatnom medaljom za zasluge i doprinos u sprovođenju aktivnosti na sprečavanju širenja korone, Sanju Jovanovski, suprugu preminulog dr Aleksandra Jovanovskog, posthumno odlikovanog zlatnom medaljom za zasluge i delo ličnog herojstva u lečenju i zaštiti stanovništva Republike Srbije i Vladimira Vasilića, direktora Šabačkog pozorišta za odlikovanje Sretenjskim ordenom 3. stepena za naročite zasluge za Republiku Srbiju i njene građane, a povodom 180 godina postojanja i rada Šabačkog pozorišta.

- Ordenja povodom Dana državnosti stigla su i u Šabac. Pozvao sam nosioce tih priznanja na svečani prijem u Gradsku kuću. Veliko je zadovoljstvo što imamo priliku da se ponosimo onim što su naši lekari učinili za zdravlje Šapčana, i doktorom Milivojem Đurić i doktorom Aleksandrom Jovanovski. Nažalost, doktor Jovanovski je i svoj život dao u borbi protiv koronavirusa. Ponosan sam i na Šabačko pozorište koje proslavlja 180 godina postojanja i od samog početka je bilo kulturna vodilja kako Grada Šapca, tako i naše države. Velika zahvalnost ovim ljudima koji su svojim posvećenim radom doprineli da Grad Šabac bude na mapi Republike Srbije. Siguran sam da će u narednom periodu biti još mnogo priznanja jer od Grada Šapca pravimo grad budućnosti - istakao je gradonačelnik Šapca dr Aleksandar Pajić.

Sanja Jovanovski, supruga preminulog doktora Aleksandra Jovanovskog, zahvalila se svima, naročito predsedniku, Gradu Šapcu i gradonačelniku Pajiću.

- Saša bi bio ponosan da je danas tu sa nama. Bio je jako požrtvovan, vredno je radio i nesebično delio svoje znanje. Učestvovao je u svemu što nas je snašlo u zdravstvu. Ponosni smo na njega kao porodica – kaže Sanja Jovanovski.

Doktor Milivoje Đurić, specijalista infektolog, rekao je da je ponosan što je dobio ovo priznanje.

- Iskušenja jesu bila veća nego što je uobičajeno, ali ja sam ipak samo radio svoj posao. Zahvalan sam i predsedniku, i ljudima koji su me predložili za ovo priznanje, i gradonačelniku na nesebičnoj podršci - rekao je doktor Milivoje Đurić.

Vladimir Vasilić, direktor Šabačkog pozorišta, istakao je da je ponos primiti, u ime svih ljudi koji su učestvovali u životu Šabačkog pozorišta, ovako važno priznanje.

- Ovo je izazov koji ćemo opravdati jer imamo sve resurse da pravimo vrlo dobar repertoar koji će biti prepoznatljiv ne samo u gradu Šapcu, nego i širom naše zemlje - poručio Vladimir Vasilić.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ZBOG OVOGA JE ĐOKOVIĆ OTPUSTIO IVANIŠEVIĆA? Da li je ovo kap koja je prelila čašu... (VIDEO)