PRIZNANJE CELOM TIMU: Među odlikovanima na Dan državnosti i dvoje lekara iz Kraljeva

G. Ćirović

17. 02. 2021. u 20:52

MEĐU 170 zaslužnih pojedinaca koje je predsednik Srbije Aleksandar Vučić odlikovao povodom Dana državnosti, više nego zasluženo našao se i dr Milan Parezanović, načelnik Infektivnog odeljenja Opšte bolnice „Studenica“ u Kraljevu i pomoćnik direktora ove ugledne ustanove za internistički sektor, jedan od junaka borbe protiv kovida-19 u gradu na Ibru.

ПРИЗНАЊЕ ЦЕЛОМ ТИМУ: Међу одликованима на Дан државности и двоје лекара из Краљева

Goran Šljivić

- Priznajem da sam veoma počastvovan što sam među izabranima za ovo odlikovanje. To je potvrda dobrog dosadašnjeg rada, ne samo mog, već kompletnog tima koji je sprovodio dijagnostiku i lečenje kovid bolesnika u Kraljevu. Pojedinac više ne može ništa sam u medicini, naročito u ovakvoj pandemiji. Ceo tim mora bitu uključen, od menadžmenta, preko higijeničara, do lekara i medicinskog osoblja – skromno kaže dr Parezanović.

Do sada je, prema njegovim rečima, više od 100 lekara i oko 300 medicinskih sestara OB „Studenica“ učestvovalo u radu Kovid bolnice.

- Svi smo svoje znanje i iskustvo, u većini slučajeva i zdravlje, uložili u rad Kovid bolnice kako bi zbrinuli i lečili obolele - dodao je dr Parezanović.

Goran Šljivić

Za ogroman, nesebičan doprinos u borbi protiv opakog virusa, predsednik Vučić posthumno je odlikovao i dr Danijelu Gordić koja je od posledica korone preminula u decembru prošle godine.

- To može biti jedan vid satisfakcije njenoj porodici. Ona je svoj život dala u borbi protiv kovid infekcije. Ne samo ona, nego i brojni lekari i sestre širom Srbije koji su se od prvog dana uhvatili u koštac sa koronom i, na žalost, dali svoje živote. Lepo je što je predsednik države prepoznao taj njihov nemerljiv doprinos.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!