MLADA DOKTORKA STEFANA MLADENOVIĆ PONOS VRANJA: Prijem za dobitnicu Sretenjskog odlikovanja

J.S.

17. 02. 2021. u 17:41

MLADA doktorka Stefana Mladenović, koordinatorka vranjske Kovid ambulante, jedna je od odlikovanih medaljom povodom Dana državnosti, koju je uručio predsednik Srbije Aleksandar Vučić.

МЛАДА ДОКТОРКА СТЕФАНА МЛАДЕНОВИЋ ПОНОС ВРАЊА: Пријем за добитницу Сретењског одликовања

Foto: J.S.

Direktorka Zdravstvenog centra Vranje, dr Ljiljana Antić sa svojim saradnicima priredila je prijem za dr Stefanu Mladenović i čestitala joj na dobijenoj zlatnoj medalji za zasluge.

- Jako smo srećni i zadovoljni, pre svega što je ova zlatna medalja uručena našoj doktorki, došla nakon najvećeg priznanja koje je Zdravstveni centar Vranje dobio 31. januara na Dan Grada Vranja na početku ove godine, što potvrđuje da je ova nagrada i zaista bila nagrada za sve zaposlene u našoj zdravstvenoj ustanovi – rekla je dr Antić.

Dr Stefana Mladenović je od marta meseca prošle godine zapošljena u crvenoj zoni. Bez dana odmora radila je u kovid sistemu i rukovodstvo Zdravstvenog centra nije imalo dilemu koga treba delegirati za ovo priznanje.

- Dr Stefana Mladenović je mlada lekarka, simbol budućnosti i opstanka zdravstva na ovim za nas i celu zemlju posebno osetljivim geografskim, socijalnim i u svakom drugom pogledu izuzetno važnim prostorima - naglasila je dr Ljiljana Antić ovom prilikom.

Prema njenim rečima unazad dve godine u Zdravstvenom centru Vranje zaposleno je oko 80 zdravstvenih radnika, lekara i medicinskih sestara, radim se na njihovom stručnom usavršavanju.

Govoreći o utiscima sa dodele Sretenjskih odlikovanja na Dan državnosti u Palati Srbija, dr Stefana Mladenović istakla je da joj je bilo drago što nagradu prima i u ime svog grada.

- Ovo je nagrada za rad, trud, za ceo Zdravstveni centar Vranje i moj grad! Posle deset meseci radnog iskustva dobila sam nagradu i jedino što mogu da kažem je da ću biti bolja i u budućem radu pokazaću da mogu da budem još bolja. Moja želja je da se usavršavam u oblasti anesteziologije i reanimacije i sada kada se setim vremena kada sam upisivala medicinu i kada su svi u porodici bili protiv toga, mogu da kažem da se moja upornost i tvrdoglavost isplatila. Medicina je moj izbor i vreme u kome živimo je prava prilika za sve nas mlade lekare da pokažemo šta znamo i šta umemo – kaže ova mlada doktorka koja je zbrinula brojne kovid pacijente od početka pandemije.

Dr Stefani Mladenović čestitali su drugi dobitnici nagrada, ali su joj najdraže čestitke bile upravo čestitke starijih kolega i kolegenica iz ostalih zdravstvenih ustanova koji su iskoristili priliku da pozdrave svoje kolege u Zdravstvenom centru Vranje.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)

LESKOVČANIN IZ NOVOG SADA VRAĆA DUG KIKINDI: Radiolog iz Instituta za zaštitu dece i omladine najavio besplatne preglede