SAVESNO SA SVAKIM DINAROM: Šabački gradonačelnik o zaštiti životne sredine i dugovima predhodne vlasti

V.Mitrić

15. 02. 2021. u 14:00

GOVOREĆI o zaštiti čovekove životne i radne sredine, gradonačelnik Šapca, Aleksandar Pajić, podseća da je od Nove godine cena priključka na prirodni gas smanjena za 30 odsto.

САВЕСНО СА СВАКИМ ДИНАРОМ: Шабачки градоначелник о заштити животне средине и дуговима предходне власти

foto GU Sabac

Po njegovim rečima, već je razgovarao sa ovdašnjim privrednicima, kako da se kontinuirano reševa višegodišnji problem zagađenosti.

 - Sa vlasnikom "Eliksira" dogovorio sam da će sve što je preuzeo kao obavezu biti ispunjeno - kaže Pajić. 

 - Imaćemo  moderno postrojenje sa emitovanjem gasova koji će biti čak nekoliko puta ispod gornjih granica koje su predviđene standardima Evropske unije! Ozbiljan i odgovoran odnos vlasnika firme prema ekologiji u našem gradu biće ostvaren realizacijom ovog projekta koji će koštati oko 1,5 miliona evra. 

 Posle više od mesec dana borbe odjavljena je epidemija  virusa korona u Gerontološkom centru.

 -Od prvog dana kad se virus korona pojavio u Gerontološkom centru, Štab za vanredne situacije Grada Šapca zasedao je svaki dan i donosio odluke da Gerontološki centar radi na najbolji način u tim uslovima  - ističe Pajić. 

- Grad Šabac je uradio sve što je bilo neophodno u tom momentu da pomogne zaposlenima i korisnicima Gerontološkog centra. Delegirali smo 23 zdravstvena radnika koja su povučena iz zdravstvenog sistema grada da rade po smenama u Gerontološkom centru kako bi bili na usluzi korisnicima. 

Zaostali dug Apotekarske ustanove od 160 miliona iz prethodnog perioda došao je na naplatu, pa je nužno bilo usvajanje rebalansa budžeta. 

Pregovorima sa poveriocima uštedeli smo čak oko 40 miliona dinara otpisivanjem prispelih kamata - navodi čelnik grada na Savi. - Prethodna vlast najavila je da će gradski prevoz prevoznika "Duga" iz Petlovače koštati budžet Grada Šapca 0 dinara. Na već plaćenih 19 miliona, grad je predvideo nova 4,5 miliona za obavljeni prevoz u drugoj polovini 2020. Brine  

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)

MALO NEDOSTAJE DA LEGO MUSKETARI ODU NA FLORIDU: Novac za gimnazijalce iz Kragujevca prikupljaju i građani