NASTAVLJA TATINIM STOPAMA: Mlada doktorka Tijana Panić iz Trstenika ispunjava zavet oca dr Bojana Pecića

Sofija Babović

15. 02. 2021. u 07:13

- TATA mi je ostavio u amanet da budem dobar lekar, da lečim i volim ljude, još sam rešenija i ne odustajem - svedoči za "Novosti" mlada dr Tijana Panić (31), ćerka dr Bojana Pecića, jednog od najuvaženijih pedijatara u ovom delu Srbije, koji je prošlog decembra preminuo od posledica kovida.

НАСТАВЉА ТАТИНИМ СТОПАМА: Млада докторка Тијана Панић из Трстеника испуњава завет оца др Бојана Пецића

Foto S. Babović

Mlada doktorka opšte prakse je i prve korake na putu do ostvarenja svoje dečje želje da postane lekar načinila kao i svojevremeno dr Bojan Pecić. Završila je gimnaziju u rodnom

Trsteniku, a potom i Medicinski fakultet u Kragujevcu, gde je bila odličan student. Bila je i stipendista opštine. U DZ "Dr Sava Stanojević" radi već dve godine, polako teče treća.

- U kovid-ambulanti sam radila od početka epidemije sve do tatine smrti, ali nisam, verujte, ni razmišljala da se posle svega ne vratim ponovo na posao - kaže za "Novosti" dr Tijana.

- Taj zavet da moram da nastavim, to je moj životni cilj i put. Tata je bio moj mentor, mnogo sam od njega naučila. Kada je izbila epidemija imala sam određenog iskustva u radu sa pacijentima, bila sam u ambulanti u Milutovcu, ali ovaj virus je za sve nas bio sasvim nešto novo.

POTRESNE PORUKE

Kada je iz KC Kragujevac stigla vest o smrti Bojana Pecića, načelnika Pedijatrijske službe Doma zdravlja u Trsteniku, koji je lečio i spasao na desetine generacija mališana u ovom mestu, društvene mreže su bile preplavljene potresnim porukama.

Foto S. Babović

"Neće više biti takvih kao što je naš dr Bojan", "Dobri doktore, ljudino,veliki gubitak!", "Tuga do neba, napustio nas je najbolji" - samo su neke od poruka Trsteničana.

Pacijenti na prijemu bili su uplašeni: za sebe, za svoje najmilije, najviše za decu. Od očeve smrti, dr Tijana Panić radi u Pedijatrijskoj službi koju je dugo vodio njen otac.

Kolektiv je velika Tijanina podrška, a najveći Tijanini navijači su njen suprug i ćerkica rođena na Svetog Nikolu. Napunila je tri godine samo nekoliko dana nakon što je ostala bez dede.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (3)

Nova dimenzija života u delu Beograda koji se budi iz sna