KORONA I DALJE PRETI: Mali broj novoobolelih u Jablaničkom okrugu nije razlog za opuštanje

I.M.

11. 02. 2021. u 15:23

PREMA poslednjem izveštaju leskovačkog Zavoda za javno zdravlje(ZZJZ) od 213 rezultata koji su, u poslednja 24 časa, stigli u ovu ustanovu, na području Jablaničkog okruga pozitivan nalaz na infekciju virusom korona dobilo je sedam pacijenata.

КОРОНА И ДАЉЕ ПРЕТИ: Мали број новооболелих у Јабланичком округу није разлог за опуштање

Foto: I.M.

Među novoobolelima je pet osoba iz Leskovca i po jedna iz Lebana i Medveđe. Radi se o četiri zaposlene i jednoj nezaposlenoj osobi kao i o dva penzionera.

Trenutno se čeka na još 26 rezultata za pacijente koji su prethodnih dana, uzorkovani u leskovačkom ZZJZ, Opštoj bolnici i domovima zdravlja okruga.

Mali broj zaraženih u odnosu na broj testiranih pacijenata, kao i činjenica da ih je tri puta manje u odnosu na rezultate koji su pristigli juče, nije i ne može biti pokazatelj da se epidemija smiruje.

Stručnjaci ukazuju da je epidemiloška situacija i dalje nepovoljna i pozivaju građane da primnjeuju sve mere prevencije.

Epidemiolozi poručuju da su nošenje zaštitne maske, izbegavanje okupljanja, držanje fizičke distance i pojačana higijena ruku, pored masovne vakcinacije, jedini način da se zaštitimo od opakog virusa.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

DA LI JE JUTARNJA RAKIJICA OTROV ILI LEK? Stručnjak za toksikologiju razbila mitove (VIDEO)