ČAROLIJA PRAZNIČNIH LAMPIONA : U Limanskom parku od danas do 25. februara traje Kineski festival svetla

S.B.

11. 02. 2021. u 08:25

KINESKI festival svetla, treći u Novom Sadu, počinje danas i traje do 25. februara u Limanskom parku, poštujući sve bezbednosne mere zaštite od pandemije i bez naplate ulaznica.

ЧАРОЛИЈА ПРАЗНИЧНИХ ЛАМПИОНА : У Лиманском парку од данас до 25. фебруара траје Кинески фестивал светла

Foto KFS

Organizatori manifestacije, kojom se uz podršku Vlade Novog Sada, kod nas zvanično obeležava kineska Nova godina, ističu da će se čarobni lampioni paliti svakog dana u 17 časova.

- Srećan sam što smo i u ovo teško vreme uspeli da organizujemo festival i prikažemo čaroliju lampiona koji su zanimljivi svim generacijama - kaže inicijator i osnivač festivala, Slobodan Trkulja, naš umetnik, multiinstrumentalista, kompozitor... koji već duže vreme uživa veliku popularnost u Kini i radi na kulturnoj razmeni dveju zemalja.

SVEČANO Slobodan Trkulja, inicijator festivala, Foto KFS

- Mnogo toga se promenilo od prošlog festivala, život je drugačiji ali verujem da u nama i dalje postoji potreba i želja za lepim doživljajem. Kineski festival svetla će biti prava prilika da sa porodicom i dragim prijateljima izađete i posetite svet kreativne igre svetla. Molim sve posetioce da uživaju u svetlosnom spektaklu poštujući epidemiološke mere.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

NJEGOVA SMRT SLOMILA GLUMCA: U suzama svaki dan, plače od maja - pokazao kako na mobilnom čuva njegovu sliku (VIDEO)