MIGRANTI PREBAČENI SA SEVERA NA JUG: Više od 300 izbeglica transportovano iz Sombora u Preševo

J. S.

04. 02. 2021. u 09:20

U PRIHVATNOM centru Preševo poslednjih dana sprovodi se smeštaj migranata koji se na jug zemlje prebacuju sa severa.

МИГРАНТИ ПРЕБАЧЕНИ СА СЕВЕРА НА ЈУГ: Више од 300 избеглица транспортовано из Сомбора у Прешево

Foto: J. S.

U Komesarijatu za izbeglice i migracije Republike Srbije, "Novostima" je potvrđeno da se te akcije obavljaju kad god postoji potreba da se migranti koji ne borave u centrima dislociraju sa pojedinih tačaka na severu zemlje kojima oni inače gravitiraju.

Foto: J. S.

- Upućivanje migranata u centre je i u interesu njih samih jer u centrima imaju obezbeđene uslove za boravak, što je veoma važno pogotovo u ovom zimskom periodu. Komesarijat će nastaviti da sprovodi takve akcije – kažu u Komesarijatu.

Jedna od tih akcija sprovedena je u sredu, kada je oko 350 migranata  iz Sombora premešteni u Prihvatni centar Preševo gde ima mesta i gde su obezbeđeni uslovi za normalan boravak. 

Smeštajni kapacitet Prihvatnog centra u Preševu je do 1300 mesta, od toga 900 u čvrstim objektima.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)