HAJKA NA VUKA: Lovci kod Krupnja ustelili zver

V.Mitrić

27. 01. 2021. u 16:47

LOVCI iz sela Šljivova, kod Krupnja, u Rađevini, ustelili su vuka, koji se motao oko njihovih oborova, torova i staja, ali i kuća.

ХАЈКА НА ВУКА: Ловци код Крупња устелили звер

V.Mitrić

Meštani su, kako svedoče, videli sedam vukova, koji se pojavljuju u ovom lepom i putomom selu.Pretpostavlja se da su životinje stigle sa Rožnja ili Sokolskih planina.Zahvaljujući budnosti meštana, a posebno ovdašnjih lovaca, nije zabeleženo da su vukovi uspelio da naprave štetu, atakom na domaće životinje, niti su udarali na ljude.

Odsteljen vuk je, vele, poruka drugima iz čopora da se „manju Šljivove, njenih staja, obora, torova i ljudi“.“Pali“ vuk je predstavljen selu.Na uspeloj akciji hajke na vuka Šljovovcima su čestitali Lozničani, Miodrag Mićo Despotović i Goran Tomić, koji su posetili ovo selo.

-Svaka čast mojim hrabrim zemljacima, jer ovo je važna akcija, a moja pradedovska kuća, u Šljivovi, odakle sam poreklom, je baš u zoni, gde „špartaju“ vuci -kaže Despotović, koji je dikrektor Srednje ekonomske škole u Loznici i ostao je veran svojim šljivovskim i rađevskim korenima, uz, kako kaže, zahvalnost Jadranima što su ih primili na najlepši način, kao retko ko, pa je, zato, veli Jadranin Tomić, sa kojim je došao, jedan od njegovih najboljih prijatelja.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (2)