EPIDEMIJA U LESKOVCU I OKOLINI: Vakcinacija traje – broj obolelih se smanjuje

I.M.

26. 01. 2021. u 13:01

U Jablaničkom okrugu, od početka vakcinacije, cepivo protiv virusa korona primilo je 8485 osoba čime je imunizacijom obuhvaćeno 4,27 odsto stanovništva, saopštio je leskovački Zavod za javno zdravlje(ZZJZ).

ЕПИДЕМИЈА У ЛЕСКОВЦУ И ОКОЛИНИ: Вакцинација траје – број оболелих се смањује

Foto: I. M.

Ova zdravstvena ustanova je, u poslednja 24 časa, iz referentnih laboratorija dobila rezultate testova 248 osoba na infekciju opakim virusom, a pozitivan nalaz ima 12 pacijenata.

Od ukupnog broja u Leskovcu je uzorkovano 160, a pozitivno je pet osoba. Vlasotince ima tri, a Lebane i Bojnik po dva novoobolela.

Trenutno se čeka na još 39 rezultata za pacijente koji su uzorkovani u ovdašnjem ZZJZ, Opštoj bolnici i domovima zdravlja okruga.

Epidemiolozi upozoravaju da, bez obzira na pozitivne trendove, opuštanja stanovništva ne sme da bude. Oni podsećaju na obavezu svih da nose zaštitne maske, da drže fizičku distancu kao i na potrebu za pojačanom higijenom ruku.

Prema poslednjem izveštaju u leskovačkoj kovid bolnici na lečenju je 77 osoba. Dve su na respiratoru, a čak 63 na terapiji kiseonikom.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!