POZITIVAN SVAKI ČETVRTI TEST: Porast broja novozaraženih na teritoriji Kraljeva

G. ĆIROVIĆ

22. 01. 2021. u 15:57

ПОЗИТИВАН СВАКИ ЧЕТВРТИ ТЕСТ: Пораст броја новозаражених на територији Краљева

Foto: G.Šljivić

OD ukupno 274 testiranih uzorka brisa sa teritorije Kraljeva, od kojih 108 PCR i 166 antigen metodom, na kovid-19 pozitivno je 65, odnosno svaki četvrti, saopštio je Gradski krizni štab na osnovu podataka iz ovdašnjeg Zavoda za javno zdravlje.

Evidentan je blagi porast broja novozaraženih na dnevnom nivou, a dobra vest je da, prema podacima ZZJZ, tokom minulih 24 sata nije bilo preminulih kovid pacijenata sa teritorije Kraljeva, tako da je ukupan broj preminulih stanovnika grada na Ibru od posledica korone i dalje – 171.

U opštoj bolnici „Studenica“ trenutno je na lečenju 33 kovid pacijenata. Na intenzivnoj nezi je osmoro, od kojih je jedan pacijent na respiratoru, a sedmoro na neinvazivnoj ventilaciji. Tokom minulih 24 sata petoro je novoprimljenih, a sedmoro je otpušteno sa bolničkog lečenja nakon uspešnog oporavka. U ovom periodu u Kovid ambulanti ukupno je obavljeno 77 pregleda.

Od izbijanja epidemije, u kraljevačkom kraju ukupno je registrovano 10.722 slučaja infekcije, dok je u aktuelnom talasu, od 16. oktobra zvanično potvrđeno – 9.266.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)